השבוע הכנתי את הסיר המופלא הזה.
תבשיל של כל הירקות שהיו לי במקרר .
חציל,קישוא,תרד , זוקיני צהוב,דלעת, כרובית , לוביה ארוכה(יש עכשיו בסופר)
כל מה שטעים הכל בסיר משמח ונפלא .
זהו תבשיל כמו קארי – אבל בלי קארי !!! תבלינים שהוספתי לפי טעמי בלבד .
עם תבלינים וטעמים של קארי מאוד עדין
מוגש על אורז לבן – ארוחה צמחונית הכי משמחת שיש.
תשתמשו בירקות שיש במקרר .
אם מצאתם את הלוביה הנפלאה הזו תשימו ואם לא תחליפו בשעועית ירוקה או צהובה.
המצרכים-
בצל קצוץ
שום 2-4 שיניים פרוסים
חציל חתוך לקוביות
חצי כרובית פרחים
חופן עלי תרד /מנגולד
קישוא גדול או 2/אפשר זוקיני
כוס דלעת קוביות גדולות אפשר גם דלורית
חופן לוביה /שעועית ירוקה
חופן עלי בזיליקום
תבלינים לפי טעם אישי-
כורכום כפית לפחות
פלפל שחור גרוס
מלח
כפית זרעי כוסברה
חצי כפית קינמון
קורט ציפורן
קורט אגוז מוסקט
חצי כוס קרם קוקוס
כפית קמח
אופן ההכנה –
מחממים מעט שמן בווק או מחבת טפלון ומטגנים את פרחי הכרובית , ואחר כך קוביות הדלעת והחציל. מניחים בצד.
בסיר רחב מטגנים בצל – שום ומוסיפים את התבלינים.
ממשיכים ומטגנים גם את התרד .מוסיפים את כל הירקות כולל אלה המטוגנים. מקפיצים כמה דקות ומוסיפים קרם קוקוס מעורבב עם כפית קמח. במידת הצורך תוסיפו קצת מים.
מבשלים כחצי שעה 40 דקות.
בודקים אם הירקות מבושלים ומכבים את האש.
מגישים עם אורז לבן זה מופלא.
האם לא צריך להוסיף אבקת קארי?
איפה נכנס הקארי?
קארי זה תערובת תבלינים שנמצאים במתכון
תודה רבה על המתכון .
איפה הקארי ? לא ראיתי שרשום
האם בישול ארוך של קרם קוקוס לא מפרק אותו?,למיטב הבנתי קרם קוקוס או חלב קוקוס מוסיפים ברגע האחרון.
מה נכון?
לא נשבר בבישול יצא מצויין