
לחג סוכות הכנתי פסטלים אפויים במלית תפוחי אדמה .
במקום לעמוד ולטגן הכנתי אותם עם בצק פילו דק ,
גלגלתי לצורת משולש כמו בורקס .
יצאו מאפים בטעם פסטלים רק בלי כל הטיגונים.
האפייה בתנור והשימוש בעלי פילו במעטפת דקיקה,
הופכים את הפסטלים האפויים, לנישנוש קל וטעים עם הרבה פחות שמן .
המצרכים– יצאו לי 2 תבניות תנור מלאות
בצק פילו שמרית
3 תפוחי אדמה
בצל קצוץ
ביצה
מלח, פלפל
מעט כורכום
ניתן להוסיף תבלינים אחרים
וגם פטרוזיליה קצוצה
למרוח על העלים- שמן זית/רגיל או ספריי
אופן ההכנה –
מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מסנים ומקררים.
קולפים ומרסקים למחית חלקה כמו פירה
מטגנים בצל בשמן זית עד שהוא מזהיב.
מוסיפים לפירה.
מתבלים בתבלינים ומערבבים פנימה ביצה- משאירים 2 כפות מהביצה למרוח למעלה על המשולשים המוכנים.
פותחים את חבילת עלי הפילו ומניחים מגבת מעל העלים.
שולפים עלה אחד ומברישים במעט שמן.
חותכים לאורך ל- 3 חלקים
מניחים כף מהתערובת בקצה המלבן ומקפלים למשולש וכך הלאה עד שמתקבל משולש יפה.
מניחים בתבנית
לאחר שכל המשולשים מוכנים בתבנית, מערבבים את 2 כפות הביצה שהשארנו בצד עם כף שמן ומברישים מלמעלה.
אפשר לפזר מעט שומשום .
מכניסים ל 180 מעלות בערך 20-30 דקות
נפלא – קל וטעים
פסטלים אפויים במלית תפוחי אדמה
המון מתכונים מהמטבח הצמחוני
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם