פסטלים אפויים במלית תפוחי אדמה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לחג סוכות הכנתי פסטלים אפויים במלית תפוחי אדמה .

במקום לעמוד ולטגן הכנתי אותם עם בצק פילו דק ,

גלגלתי לצורת משולש כמו בורקס .

יצאו מאפים בטעם פסטלים רק בלי כל הטיגונים.

האפייה בתנור והשימוש בעלי פילו במעטפת דקיקה,

הופכים את הפסטלים האפויים, לנישנוש קל וטעים עם הרבה פחות שמן .

המצרכים– יצאו לי 2 תבניות תנור מלאות

בצק פילו שמרית

3 תפוחי אדמה

בצל קצוץ

ביצה

מלח, פלפל

מעט כורכום

ניתן להוסיף תבלינים אחרים

וגם פטרוזיליה קצוצה

למרוח על העלים- שמן זית/רגיל או ספריי

אופן ההכנה –

מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מסנים ומקררים.

קולפים ומרסקים למחית חלקה כמו פירה

מטגנים בצל בשמן זית עד שהוא מזהיב.

מוסיפים לפירה.

מתבלים בתבלינים ומערבבים פנימה ביצה- משאירים 2 כפות מהביצה למרוח למעלה על המשולשים המוכנים.

פותחים את חבילת עלי הפילו ומניחים מגבת מעל העלים.

שולפים עלה אחד ומברישים במעט שמן.

חותכים לאורך ל- 3 חלקים

מניחים כף מהתערובת בקצה המלבן ומקפלים למשולש וכך הלאה עד שמתקבל משולש יפה.

מניחים בתבנית

לאחר שכל המשולשים מוכנים בתבנית, מערבבים את 2 כפות הביצה שהשארנו בצד עם כף שמן ומברישים מלמעלה.

אפשר לפזר מעט שומשום .

מכניסים ל 180 מעלות בערך 20-30 דקות

נפלא – קל וטעים

פסטלים אפויים במלית תפוחי אדמה

המון מתכונים מהמטבח הצמחוני 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

מתנות קטנות האינסטגרם 

 

תגובות

תגובות