פסטה פנה ברוטב עגבניות עם חצילים ופרמזן

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_0841

 

 

לא מזמן התארחתי בתכנית של אהרוני " אחד על אחד" – בה אהרוני נותן שיעור פרטי לבשלן מהבית.

חוויה מדהימה ומרגשת.

12080024_523668417809701_4918522752365625718_o

 

אהרוני קיבל בשנה החולפת פרס מפעל חיים על תרומתו לקולינריה בישראל.

הוא "איש אשכולות" בכל הנושאים הקולינריים, לכל שאלה יש לו הסבר ותשובה.

​מנדב מתכונים, טיפים ורעיונות נהדרים .

כבוד גדול היה עבורי לעמוד ולבשל לצידו.

 

נושא התכנית – פסטה .

הכנו פסטה טריה, טעימה ומיוחדת, בטעם לימוני משגע –

טורטליני במילוי ארטישוק וריקוטה .

 

מנה נוספת מהממת וטעימה, בחומרי גלם שאני מאוד אוהבת פסטה עם

שמן זית, שום, עגבניות ,חצילים פרמזן ובזיליקום מנה נהדרת ופשוטה להכנה .

נראית משגע ומריחה נפלא.

 

 

 

 

 

המתכון כמובן של אהרוני .

הביצוע שלי.

 

המצרכים-

500 ג"ר פסטה פנה יבשה איכותית מקמח דורום.

1 קופסה ( 400 ג"ר) עגבניות חתוכות דק 

1 קופסה עגבניות שרי ( אם לא השגתם- אפשר גם עגבניות שרי טריות)

2-3 שיני שום חתוכות דק

1/2 פלפל ירוק חריף

2 כפות רסק עגבניות 

1 חציל גדול חתוך לקוביות

4+ 3 כפות שמן זית

בזיליקום

3-4 כפות פרמזן מגורדת.

 

וכמובן בגבינת פרמזן איכותית

 

 

אופן ההכנה

נתחיל בחציל – לערבב את קוביות החציל עם 3 כפות שמן זית ולהכניס לתנור אפייה עד להשחמה כ-20 דקות בחום גבוה.

האפייה בתנור היא במקום טיגון החצילים.

  

חציל סופג המון שמן בטיגון, וזה פשוט מיותר . התנור עושה את אותה עבודה, ובהרבה פחות שמן.

בסיר שטוח לשים 4 כפות שמן זית ולהוסיף שום חתוך , להוסיף פלפל חריף, רסק עגבניות ואת קופסאות העגבניות, שרי ומרוסקות.

 

  

 

לערבב היטב ולאחר כ- 5 דקות בישול להוסיף את קוביות החצילים האפויות .

להוסיף מעט בזיליקום קצוץ גס.

לתבל במלח ופלפל.

 

במקביל לבשל את הפסטה בסיר מלא מים רותחים עד שהפסטה עשויה – לא לבשל יתר על המידה.

לסנן את הפסטה ולהעביר לרוטב המוכן.

לערבב היטב כדי שהרוטב יטמע בתוך הפסטה.

להעביר לכלי הגשה , לפזר מעט עלי בזיליקום טריים ופרמזן.

 

פשוט מעדן!

 

 

לצפייה בתוכנית שלי עם אהרוני כנסו לקישור-

אחד על אחד אהרוני -ארוחת פסטה

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments