לא מזמן התארחתי בתכנית של אהרוני " אחד על אחד" – בה אהרוני נותן שיעור פרטי לבשלן מהבית.
חוויה מדהימה ומרגשת.
אהרוני קיבל בשנה החולפת פרס מפעל חיים על תרומתו לקולינריה בישראל.
הוא "איש אשכולות" בכל הנושאים הקולינריים, לכל שאלה יש לו הסבר ותשובה.
מנדב מתכונים, טיפים ורעיונות נהדרים .
כבוד גדול היה עבורי לעמוד ולבשל לצידו.
נושא התכנית – פסטה .
הכנו פסטה טריה, טעימה ומיוחדת, בטעם לימוני משגע –
טורטליני במילוי ארטישוק וריקוטה .
מנה נוספת מהממת וטעימה, בחומרי גלם שאני מאוד אוהבת פסטה עם
שמן זית, שום, עגבניות ,חצילים פרמזן ובזיליקום מנה נהדרת ופשוטה להכנה .
נראית משגע ומריחה נפלא.
המתכון כמובן של אהרוני .
הביצוע שלי.
המצרכים-
500 ג"ר פסטה פנה יבשה איכותית מקמח דורום.
1 קופסה ( 400 ג"ר) עגבניות חתוכות דק
1 קופסה עגבניות שרי ( אם לא השגתם- אפשר גם עגבניות שרי טריות)
2-3 שיני שום חתוכות דק
1/2 פלפל ירוק חריף
2 כפות רסק עגבניות
1 חציל גדול חתוך לקוביות
4+ 3 כפות שמן זית
בזיליקום
3-4 כפות פרמזן מגורדת.
וכמובן בגבינת פרמזן איכותית
אופן ההכנה–
נתחיל בחציל – לערבב את קוביות החציל עם 3 כפות שמן זית ולהכניס לתנור אפייה עד להשחמה כ-20 דקות בחום גבוה.
האפייה בתנור היא במקום טיגון החצילים.
חציל סופג המון שמן בטיגון, וזה פשוט מיותר . התנור עושה את אותה עבודה, ובהרבה פחות שמן.
בסיר שטוח לשים 4 כפות שמן זית ולהוסיף שום חתוך , להוסיף פלפל חריף, רסק עגבניות ואת קופסאות העגבניות, שרי ומרוסקות.
לערבב היטב ולאחר כ- 5 דקות בישול להוסיף את קוביות החצילים האפויות .
להוסיף מעט בזיליקום קצוץ גס.
לתבל במלח ופלפל.
במקביל לבשל את הפסטה בסיר מלא מים רותחים עד שהפסטה עשויה – לא לבשל יתר על המידה.
לסנן את הפסטה ולהעביר לרוטב המוכן.
לערבב היטב כדי שהרוטב יטמע בתוך הפסטה.
להעביר לכלי הגשה , לפזר מעט עלי בזיליקום טריים ופרמזן.
פשוט מעדן!
לצפייה בתוכנית שלי עם אהרוני כנסו לקישור-