פסטה ברוטב רוזה אדום – בדיוק הזמן למתכון קל לפסטה אדומה בסיר אחד

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

פסטה ברוטב רוזה אדום – בדיוק הזמן למתכון קל לפסטה אדומה בסיר אחד

ארוחה שכולם אוהבים !

הילדים בחופש ואתם מחפשים מתכונים קלים .

וזה מתכון ממש נהדר לארוחות הערב או צהריים לילדים שחוזרים מהקייטנות

או סתם לפנק את המשפחה .

קצת מזכיר לי את הילדות שלי כשכל הנכדים היו באים לסבתא ,ומה היא הייתה מכינה –

מקרונה בסלסלה- זה מקרוני -ספגטי ברוטב עגבניות חריף (ללא חלב) וזה היה טעים כל כך…

אז מה צריך למתכון הבא ?

 פסטה טובה

ורוטב עגבניות טעים ועשיר שמכינים בכמה דקות 

בכלל בקיץ אלה המתכונים האהובים עלי – מעט זמן במטבח והתוצאה נהדרת  .

 

המצרכים –

 פסטה כ- 300 גר’ – לא משנה איזה סוג 

לרוטב –

3/4 כוס של פסאטה – מחית עגבניות איטלקית

(ממליצה ממש להשתמש כי זה טעים בהרבה מרסק )

אם אין – תערבבו כף גדושה רסק עגבניות עם חצי כוס מים.

חצי כפית שום גבישי

פלפל שחור לפי טעם כחצי כפית 

בזיליקום טרי קצוץ או יבש חצי כפית

מעט אורגנו יבש

כ- כפית מלח 

כוס שמנת מתוקה 38% (אם אין – תמיסו 50 גר’ חמאה וכוס חלב )

אופן ההכנה –

לשים את כל המרכיבים של הרוטב בסיר . לערבב היטב .

להדליק את האש ולחמם מעט .

להוסיף את הפסטה וכוס מים .

לערבב היטב .

לסגור את הסיר עם מכסה ולאחר שרותח להנמיך את האש עד שהנוזלים מצטמצמים והפסטה מבושלת בערך 15 -20 דקות. בזמן הבישול תבדקו אם חסר נוזלים והפסטה לא מתבשלת תוסיפו עוד טיפה מים – זה מאוד תלוי בסוג של הפסטה שאתם משתמשים!

זהו , מגישים עם גבינת פרמז’ן מגורדת – הילדים אוהבים וכולם נהנים.

 

ההבדל בין פסאטה לרסק עגבניות:

פסאטה ורסק עגבניות הן שתי מחיות עגבניות אך הן שונות זו מזו במספר דרכים:

מרקם:

  • פסאטה: בעלת מרקם חלק וקטיפתי
  • רסק עגבניות: בעל מרקם גס יותר

ריכוז:

  • פסאטה: פחות מרוכזת מרסק עגבניות, מכילה יותר מים.
  • רסק עגבניות: מרוכז יותר, מכיל פחות מים.

שימושים:

  • פסאטה: מתאימה לרטבים, תבשילים ומאפים שבהם רוצים טעם עדין של עגבניות.
  • רסק עגבניות: מתאים יותר לתבשילים עבים ומאפים שבהם רוצים טעם עגבניות עמוק יותר.

מרכיבים:

  • פסאטה: מיוצרת מעגבניות בלבד, ללא תוספת שמן, סוכר או חומרים משמרים.
  • רסק עגבניות: ייתכן ויכיל תוספת שמן, סוכר או חומרים משמרים.

טעם:

  • פסאטה: בעלת טעם עדין וטבעי של עגבניות.
  • רסק עגבניות: בעל טעם עמוק ומרוכז יותר של עגבניות.

בחירת המוצר המתאים:

  • לרוטבים קלילים ותבשילים: פסאטה היא בחירה טובה יותר.
  • לתבשילים עבים ומאפים: רסק עגבניות עשוי להתאים יותר.
  • למי שמחפש מוצר טבעי ובריא: פסאטה היא בחירה עדיפה.
  • למי שרוצה טעם עגבניות עמוק: רסק עגבניות עשוי להתאים יותר.

 

 

מתכונים צמחוניים – מאגר ענק 

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments