זה הזמן להכין פלפל שושקה ממולא.
שלהיי סוף הקיץ, דוכני הירקות בשווקים מלאים בכל טוב.
ביניהם גם הפלפל הנפלא הזה.
אני מצאתי את הירוקים , אך ישנם גם אדומים כאלה.
השושקה מעולה גם להחמצה, או לסלט של פלפלים קלויים.
הכנתי אותם ממולאים בתערובת אורז ירקות ובשר.
אפשר להכין למילוי גם תערובת צימחונית ללא בשר ולשלב- בורגול,עדשים,קינואה ושאר ירקות.
מתחילים בהכנת הפלפלים- כ 10 פלפלים בינוניים
חותכים את הקצה העליון של הפלפל , לא עד הסוף כך שיהיה ניתן למלא .
מכינים את המילוי-
חצי כוס אורז – יסמין ( אפשר גם מלא או עגול )
300 ג"ר בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ
גזר קטן מגורד
1/2 בטטה מגורדת
עגבניה קטנה חתוכה לקוביות
ענף סלרי קצוץ
לציר הבישול-
בצל קצוץ
גזר פרוס
עגבניה חתוכה לקוביות.
ענף סלרי חתוך גס
קישוא פרוס
3 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור
מעט פפריקה מתוקה
הכנת המלוי-
מטגנים בסיר רחב עם מעט שמן את הבצל הקצוץ. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את העגבניה והסלרי ומאדים עוד כדקה.
מעבירים לקערה . מוסיפים לקערה את האורז, והירקות החתוכים- גזר ובטטה .
מתבלים במלח והרבה פלפל שחור .
מערבבים לתערוכת הומוגנית ומניחים בצד.
מכינים את הציר-
באותו סיר מוסיפים עוד כף שמן ומטגנים את הבצל הנוסף.
משלבים את הירקות ורסק העגבניות.
מתבלים בתבלינים ומוסיפים כוס מים.
מכסים ומעבירים לאש נמוכה.
ממלאים את הפלפלים בתערובת המילוי, מניחים אותם בסיר צמודים זה וזה.
מוסיפים מים עד כיסוי הפלפלים ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
בתאבון 🙂
עוד מתכוני "ממולאים "
מתעדכנים במתכונים חדשים בעמוד של הבלוג
מתנות קטנות התפריט היומי
ויש גם אינסטוש לכל העוקבים 🙂