
פלוב אורז בוכרי משגע !
הגרסה שלי ל – פלוב – מאכל בוכרי מסורתי שאימצתי לארוחות אצלי בבית.
כמו שאני אוהבת – ארוחה שלמה בסיר אחד.
הטעמים נפלאים ופשוט כייף לאכול .
התבשיל יוצא מושלם !
סוג הסירים שכולם אוהבים ! קל ופשוט להכנה
איך מכינים פלוב אורז בוכרי ?
המצרכים-
300 ג”ר בשר בקר טרי לבישול מהיר חתוך לקוביות קטנות – השתמשתי בנתח קצבים , אפשר אנטריקוט או שייטל .
(ניתן להשתמש גם בבשר בקר טחון טרי במקום או בבשר טלה.)
2 כפות שומן בקר או כבש
מי שממש לא אוכל בשר בקר – אפשר להחליף בנתחי פרגית טרייה
2 גזרים גדולים חתוכים לשרוכים
2 בצלים פרוסים
כוס וחצי אורז עגול או בסמטי או יסמין
מעט כמון
פלפל שחור ,מלח
שמן
לתבלינים אפשר להוסיף כפית זרעי כוסברה כתושים
אופן ההכנה-
בסיר כבד ורחב עדיף טפלון ,
לטגן ב 2 כפות שמן את הבצל להוציא מהסיר ולהניח בצד.
להוסיף את שומן הכבש לסיר ולאחר דקה להוסיף את קובית הבשר.
לבשל כ- 5 דקות תוך כדי עירבוב. להחזיר לסיר את הבצל ,
להוסיף את הגזר והתבלינים.
לשטוף את האורז ולהוסיף אותו לסיר.
לכסות עם מים רותחים עד כס”מ מעל האורז.
לסגור עם מכסה ולהעביר לאש נמוכה .
בישול של כ-45-50 דקות.
בתאבון !
פלוב אורז בוכרי מנה מ ה מ מ ת !
מאגר מתכונים לשבת
מתכונים לפסח
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מה הכוונה שומן כבש? ככה לבקש בסופר?