פלוב – אורז עם בשר בסגנון בוכרי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

פלוב אורז בוכרי משגע !

 

הגירסה שלי ל – פלוב  – מאכל בוכרי מסורתי שאימצתי לארוחות אצלי בבית.

כמו שאני אוהבת  – ארוחה שלמה בסיר אחד.

הטעמים נפלאים ופשוט כייף לאכול .

התבשיל יוצא מושלם !

סוג הסירים שכולם אוהבים ! קל ופשוט להכנה 

איך מכינים פלוב אורז בוכרי ?

המצרכים-

300 ג"ר בשר בקר טרי לבישול מהיר חתוך לקוביות קטנות – השתמשתי בנתח קצבים , אפשר אנטריקוט או שייטל .

(ניתן להשתמש גם בבשר בקר טחון טרי במקום או בבשר טלה.)

2 כפות שומן בקר או כבש

מי שממש לא אוכל בשר בקר – אפשר להחליף בנתחי פרגית טרייה 

2 גזרים גדולים חתוכים לשרוכים

2 בצלים פרוסים

כוס וחצי אורז עגול או בסמטי או יסמין

מעט כמון

פלפל שחור ,מלח

שמן

לתבלינים אפשר להוסיף כפית זרעי כוסברה כתושים 

אופן ההכנה-

בסיר כבד ורחב עדיף טפלון ,

לטגן ב 2 כפות שמן את הבצל  להוציא מהסיר ולהניח בצד.

להוסיף את שומן הכבש  לסיר ולאחר דקה להוסיף את קובית הבשר.

לבשל כ- 5 דקות תוך כדי עירבוב. להחזיר לסיר את הבצל ,

להוסיף את הגזר והתבלינים. 

לשטוף את האורז ולהוסיף אותו לסיר.  

לכסות עם מים רותחים עד כס"מ מעל האורז.

לסגור עם מכסה ולהעביר לאש נמוכה .

בישול של כ-45-50 דקות.

בתאבון !

פלוב אורז בוכרי  מנה   מ ה מ מ ת !

כנסו לכל מתכוני הבשר שלי  

רעיונות ומתכונים לארוחת שישי 

הצטרפו לדף שלי בפייסבוק לעידכונים שוטפים !

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות