פיתות מתכון – מתכון לפיתות אסליות להכנה בבית בקלות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון מושלם לפיתות אסליות שמנמנות וטעימות  עם כיס שאפשר למלא אותו בכל מה שתרצו ,כי הרי כל מה ששמים בפיתה הופך למעדן !

אין אחד שלא אוהב פיתות טריות טריות שיוצאות מהטאבון או מהתנור.

אז הנה מתכון קל ונהדר לפיתות שמכינים לבד בבית.

אחרי פסח זה ממש מתבקש ,

אם יש לכם טאבון זה יוצא מושלם אך לא רק,

ישנה אפשרות לאפות בתנור על חום גבוה

או בסיר גריל חשמלי של פעם זה יוצא מעולה !

ואפילו במחבת לוהטת!

המצרכים-

קילו קמח (אם יש קמח לחם זה מעולה )

50 גרם שמרים טריים או 2 כפות יבשים (20 גרם)

1/4 כוס סוכר (כ- 4 כפות)

1/4 כוס שמן זית

20 גרם מלח (כף מלאה)

2 וחצי עד 3 כוסות מדידה של מים

תלוי בספיגה של הקמח

אופן ההכנה –

מניחים בקערה שמרים וכוס מים עם כף מהסוכר.

נותנים לתערובת מנוחה של רבע שעה.

לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים סוכר ,שמן מלח ומים.

מערבבים היטב ומוסיפים את תערובת השמרים.

מפעילים את המיקסר לישה של 10 דקות.

מתקבל בצק גמיש ואלסטי רך ונעים למגע אם חסר מים תוסיפו במהלך הלישה.

מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי .

מורידים מהנפח לשים מעט , ויוצרים כ- 12 כדורים שווים בגודלם.

מניחים בתבנית מקומחת למנוחה של רבע שעה.

פותחים כל כדור בעזרת הידיים ומשטחים לגודל של פיתה עובי של ס"מ וחצי בערך.

אפשר גם עם מערוך.

לאפייה בתנור מניחים על נייר אפייה כ- 4,5 פיתות בתבנית .

אם אופים בטאבון מדליקים אותו כמובן לפני, לחום המתאים.

ושמים כ- 2 דקות מכל צד .

כך גם לגבי סיר גריל חשמלי הוא ממש עובד כמו טאבון.

אפייה בתנור –

מפעילים את התנור על חום הכי גבוה  אצלי 250 מעלות לחמם חצי שעה לפני.

מכניסים את התבנית עם הפיתות לאפייה קצרה – אפשר להפוך לצד שני באמצע האפיה.

כשמוציאים עוטפים את הפיתות במגבת וכך חוזרים עם האפייה של הפיתות הנותרות.

 

מתנות קטנות האינסטגרם 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט

 

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

"מתנות קטנות בלוג אוכל "

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments