מתכון לבורקס מצה נפלא במלית תפוחי אדמה פיקנטית

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לארוחת חג שני תכינו את המעדן הנפלא הזה של פסח שלפחות פעם אחת אני מכינה אותו במהלך השבוע של פסח.

בורקס מצה במילוי של תפוחי אדמה , פיקנטי וטעים .

כמובן אפשר בכל מלית שתרצו.

החל מפטריות ,תרד, בטטה או גבינות הכל הולך.

מאוד פשוט וקל להכין ,תעקבו אחרי ההוראות ויצא לכם מושלם

כמות כאן היא ל-  10 בורקסים גדולים ויפים

אפשר כמובן להכפיל כמויות אם יש לכם הרבה אורחים.

מעולה גם לקחת לטיולים בטבע וכמו כן הזדמנות לחסל את המצות שנשארו …

המצרכים-

5 מצות

3-4 תפוחי אדמה מבושלים

בצל קצוץ

חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה

כחצי כפית בהרט

כחצי כפית כורכום

מלח

פלפל

אפשר קצת צ’ילי אם אוהבים  חריף

ביצה

לפני הטיגון טובלים בעוד 2 ביצים טרופות היטב ולהוסיף מלח ומעט פלפל שחור.

אופן ההכנה –

לוקחים את המצות ומשרים אותם בתוך קערה עם מים כ 2 דקות.

מוציאים ומניחים על מגבת.

מחכים לפחות 20 דקות שהמצות יתרככו – לא להתחיל לפני כי אחרת המצה לא תתקפל ותשבר.

בינתיים מכינים מלית תפו”א-

מטגנים בשמן זית את הבצל הקצוץ לזהוב.

את תפוחי האדמה מרסקים ומועכים כמו לפירה.

מעבירים את הבצל המטוגן ,פטרוזיליה תבלינים וביצה ומערבבים היטב .

חותכים את המצה לחצי.

מניחים על כל מלבן בקצה כמות נדיבה של מילוי .

סוגרים ומקפלים לצורת משולש.

טובלים בביצה.

מטגנים בשמן עד להזהבה יפה של הבורקס.

מניחים על נייר סופג.

מעולה לאירוח אך גם אם יוצאים לפיקניקים אני בפסח תמיד מכינה את הבורקסים האלה

במגוון של מליות.

את תפוחי האדמה אפשר להחליף בפטריות מוקפצות עם הבצל

או בתרד קצוץ בתוספת של גבינות כמו קצ’קבל,צהובות וצפתית.

מצטרפים לעמוד שלי

באינסטגרם המתכון וסירטון עולה שם אונליין ישירות מהמטבח 

 

 

חוברת מתכונים לפסח מאגר  ענק 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם 

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל “מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments