פילה דג מטוגן בטמפורה מוגש עם ירקות אביב ירוקים טריים – מנת דגים מופלאה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
[aps-counter]

פילה דג מטוגן בטמפורה מוגש עם ירקות אביב ירוקים טריים – מנת דגים מופלאה

כחלק מההכנות לארוחת החג של פסח השנה – אני מתכוננת להכין לצד מנות הדג המסורתיות

גם מנת דגים אביבית ומפתיעה.

השבוע הכנתי אותה והיא יצאה פשוט מנה פצצה. מנה של מסעדה אצלכם על השולחן

השוק מלא בירקות אביב ירוקים טריים שאיתם אפשר להכין מטעמים מופלאים.

יצאתי לשוק לקניות וחזרתי עם סל מלא בכל טוב האביב-

תרמילי אפונה ירוקה טרייה, אפונת שלג, שעועית ירוקה, פרחי ברוקולי ,שום ירוק וארטישוק .

כמו כן הצטיידתי בפילטים של דג אמנון טרי שהוא מתאים לי בול למתכון הזה , דג בשרני ועסיסי , הדג הטרי עשיר בויטמין D,  וכמו כן הוא דג הגדל בבריכות וזה הפיתרון האולטימטיבי לשבועות הקרובים עקב הזיהום הסביבתי שנוצר בים התיכון ומונע מאיתנו לקנות דגי ים.

הדג נכנס לתוך טמפורה (כשרה לפסח) ומטוגן בשמן עמוק – יוצא משגע מעל ירקות טריים מוקפצים –

נוצרת מנה פרשית וטעימה.

המצרכים –

6-4 פילטים של דג אמנון טרי ללא עור ועצמות

חותכים כל פילה של דג לאורך ל- 4 רצועות

לטמפורה –

כוס קורנפלור

1/3 כוס מים

חצי כפית סודה לשתייה

ביצה

חצי כפית מלח ופלפל שחור

לירקות המוקפצים-

שמן זית/חמאה

כוס אפונת שלג

כוס שעועית ירוקה

חצי כוס אפונה ירוקה

2-3 ארטישוק טרי קלוף

שום ירוק /אפשר רגיל לקונפי

2 כוסות פרחי ברוקולי

רבע כוס יין לבן

מלח ,פלפל שחור

מעט מיץ לימון

מגישים עם איולי לימון כבוש

מתכון לאיולי למטה

או שמערבבים מיונז עם לימון כבוש מרוסק.

אופן ההכנה –

  • את הירקות הירוקים חולטים ממש כדקה ומוציאים למי קרח- התהליך שומר על הפריכות של הירקות ועל הצבע העז והיפה שלהם.
  • רק אחרי שחלטנו את הירוקים – שעועית ,אפונה ירוקה ,אפונת שלג וברוקולי אפשר להתחיל להקפיץ את הירקות.
  • מכינים את הטמפורה לפילטים של הדגים – מכניסים את רצועות הדג לתוך הטמפורה ומטגנים בשמן עמוק
  • את הארטישוק קולפים ,חותכים ל- 4 ,מצפים במעט קורנפלור ומטגנים גם כן בשמן עמוק עד להזהבה – מנחים על נייר סופג.
  • במקביל , מחממים מעט שמן זית (או חמאה) עם חתיכות שום קונפי (שום ירוק פרוס שבושל כשעה בשמן זית בטמפרטורה מאוד נמוכה )
  • משלבים את הירוקות הירוקים לתוך השמן מקפיצים מעט.
  • מוסיפים את היין וממשיכים בעוד דקה של הקפצה.
  • משלבים לתוך הירקות גם חופן של עלי רוקט.
  • מסדרים את הירקות המוקפצים בצלחת הגשה מוסיפים סביב גם את הארטישוק המטוגן,  מניחים את רצועות הדג המטוגנות מעל הירוקים. מגישים עם איולי בצד וחצאי לימון .
  • מנה פשוט מופלאה !

מתכונים לפסח

מאגר מתכונים לכל סוגי הדגים שלי 

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

תוכלו לראות מתכונים שלי גם  בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום

 

מצטרפים כאן

לקבוצת הווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

מתכונים ישירות לנייד !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של "מתנות קטנות" בלוג אוכל.

מוגנות ע"י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

מתכון לאיולי שמכינים בבית – לשם כך צריך מודד חום למים

מפסטרים חלמון ביצה -מוציאים את הביצה שתהיה בטמפרטורת החדר.

מחמים סיר עם מים וביצה עם מד החום ובודקים שהטמפרטורה מגיעה ל 60.5 ,סוגרים את האש. משאירים את הביצה עוד 3 דקות במים ואז מעבירים למים קרים .

מוציאים את החלמון ומעבירים אותו לבלנדר

מוסיפים כך חרדל וכף חומץ יין

מפעילים את הבלנדר ומזלפים כחצי כוס שמן עד שנוצר מעין מיונז.

אפשר להוסיף לאיולי טעמים – עשבי תיבול ירוקים, שום ,חזרת, לימון כבוש וכו'

 

תגובות

תגובות