פילה דג מטוגן בטמפורה מוגש עם ירקות אביב ירוקים טריים – מנת דגים מופלאה
יצאתי לשוק לקניות וחזרתי עם סל מלא בכל טוב האביב-
תרמילי אפונה ירוקה טרייה, אפונת שלג, שעועית ירוקה, פרחי ברוקולי ,שום ירוק וארטישוק .
כמו כן הצטיידתי בפילטים של דג טרי שהוא מתאים לי בול למתכון הזה ,
הדג נכנס לתוך טמפורה ומטוגן בשמן עמוק – יוצא משגע מעל ירקות טריים מוקפצים –
נוצרת מנה פרשית וטעימה.
המצרכים –
6-4 פילטים של דג טרי ללא עור ועצמות- אמנון – לברק, דניס מה שיש
חותכים כל פילה של דג לאורך ל- 4 רצועות
לטמפורה –
כוס קורנפלור
1/3 כוס מים
חצי כפית סודה לשתייה
ביצה
חצי כפית מלח ופלפל שחור
לירקות המוקפצים-
שמן זית/חמאה
כוס אפונת שלג
כוס שעועית ירוקה
חצי כוס אפונה ירוקה
2-3 ארטישוק טרי קלוף
שום ירוק /אפשר רגיל לקונפי
2 כוסות פרחי ברוקולי
רבע כוס יין לבן
מלח ,פלפל שחור
מעט מיץ לימון
מגישים עם איולי לימון כבוש
מתכון לאיולי למטה
או שמערבבים מיונז עם לימון כבוש מרוסק.
אופן ההכנה –
- את הירקות הירוקים חולטים ממש כדקה ומוציאים למי קרח- התהליך שומר על הפריכות של הירקות ועל הצבע העז והיפה שלהם.
- רק אחרי שחלטנו את הירוקים – שעועית ,אפונה ירוקה ,אפונת שלג וברוקולי אפשר להתחיל להקפיץ את הירקות.
- מכינים את הטמפורה לפילטים של הדגים – מכניסים את רצועות הדג לתוך הטמפורה ומטגנים בשמן עמוק
- את הארטישוק קולפים ,חותכים ל- 4 ,מצפים במעט קורנפלור ומטגנים גם כן בשמן עמוק עד להזהבה – מנחים על נייר סופג.
- במקביל , מחממים מעט שמן זית (או חמאה) עם חתיכות שום קונפי (שום ירוק פרוס שבושל כשעה בשמן זית בטמפרטורה מאוד נמוכה )
- משלבים את הירוקות הירוקים לתוך השמן מקפיצים מעט.
- מוסיפים את היין וממשיכים בעוד דקה של הקפצה.
- משלבים לתוך הירקות גם חופן של עלי רוקט.
- מסדרים את הירקות המוקפצים בצלחת הגשה מוסיפים סביב גם את הארטישוק המטוגן, מניחים את רצועות הדג המטוגנות מעל הירוקים. מגישים עם איולי בצד וחצאי לימון .
- מנה פשוט מופלאה !
מתכונים לפסח
מאגר מתכונים לכל סוגי הדגים שלי
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.
מתכון לאיולי שמכינים בבית – לשם כך צריך מודד חום למים
מפסטרים חלמון ביצה -מוציאים את הביצה שתהיה בטמפרטורת החדר.
מחמים סיר עם מים וביצה עם מד החום ובודקים שהטמפרטורה מגיעה ל 60.5 ,סוגרים את האש. משאירים את הביצה עוד 3 דקות במים ואז מעבירים למים קרים .
מוציאים את החלמון ומעבירים אותו לבלנדר
מוסיפים כך חרדל וכף חומץ יין
מפעילים את הבלנדר ומזלפים כחצי כוס שמן עד שנוצר מעין מיונז.
אפשר להוסיף לאיולי טעמים – עשבי תיבול ירוקים, שום ,חזרת, לימון כבוש וכו’