עוגיות קוקוס שקדים פריכות ונמסות בפה – חלום !

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

 

 

לפני שנתחיל !

מוזמנים לעמוד שלי באינסטגרם לראות את הסרטונים אונליין

כאן לינק סרטון העוגיות 

 

קוביות פריכות – עוגיית שכבות קוקוס ושקדים – ביס שהוא תענוג עילאי

 

שכבות של בצק פריך שנמס לתוך הפה מרוב שהוא פריך…

באמצע שכבת קרם קוקוס עם שקדים .

עוגייה ממש ממש טעימה.

הכנה פשוטה , אם תעקבו אחרי ההוראות.

מכינים בצק פריך מעולה ומיד מרדדים אותו למלבן גדול. מקררים.

מכינים מלית שמורכבת מקוקוס וגם קמח שקדים יחד.

ממלאים שכבה באמצע.

וחותכים קצת לפני ובעיקר אחרי האפייה.

המצרכים כאן ל – 15 קוביות

ממליצה להכפיל כמות.

ולפני שתשאלו אני כבר עונה – כן , אפשר להכין רק עם קוקוס ללא אבקת השקדים  או להיפך – רק שקדים ללא קוקוס .

המצרכים-

250 גרם קמח (2 כוסות פחות 2 כפות )

כפית אבקת אפייה

100 גרם חמאה

2 כפות שמן

חלמון

כ – 1/4 כוס שמנת מתוקה או מים לפרווה

2 כפות סוכר

שקית סוכר וניל

קורט מלח

מילוי-

3/4 כוס קוקוס (80 גרם)

1/2 כוס קמח שקדים (50 גרם)

100 גרם אבקת סוכר (חצי כוס סוכר)

שקית וניל

גרידה מלימון

חלבון ביצה

50 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה –

מכינים תחילה את הבצק –

מכניסים קמח,סוכר חמאה למעבד מזון/מיקסר לשים לפירורים.

מוסיפים נוזלים והמים בהדרגה רק עד שהבצק מתגבש ממש דקה לא יותר.

מעבירים בצק למשטח עבודה על גבי נייר אפייה.

מרדדים למלבן גדול בעובי של כחצי ס”מ. 15/25

מעבירים לתבנית תנור גדולה עם הנייר ומכניסים למקרר.

קירור לפחות חצי שעה אפשר גם יותר.

מכינים מלית-

מערבבים את כל המרכיבים לתערובת חלקה ואחידה.

מוציאים את הבצק מהמקרר.

מורחים על מחצית הבצק שכבה של המילוי.

חותכים את הבצק ובעזרת הנייר מקפלים את מחצית הבצק מעל מילוי הקוקוס.

מסמנים וחותכים עם סכין לקוביות לא עד הסוף.

אופים בתנור 180 מעלות בערך חצי שעה עד שרואים שהבצק זהוב בהיר.

מוציאים ואז חותכים לקוביות.

אפשר להכניס לעוד 5 דקות אפייה אם רוצים עוגיות יותר יבשות.

זה נפלא, טעים ומיוחד.

 

טיפ לגבי עוגיות פריכות –

לפעמים אחרי כמה ימים הפריכות של העוגייה נעלמת – כדי להחזיר פריכות וטריות לעוגייה פשוט חממו תנור

180 מעלות והכניסו ל- 5 דקות.  שוב תהיה לכם עוגייה טרייה ופריכה.

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו לקבוצת ווטסאפ שלי

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

קבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט

היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

עוגיות קוקוס שקדים פריכות ונמסות בפה – חלום !

Subscribe
Notify of
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lior
1 year ago

הי
המרקם של הבצק יצא לי לא טוב, מאוד שומני וגושי כזה. לא ויתרתי והמשכתי ויצאו עוגיות מאוד טעימות. אבל לא יכולתי לרדד דק יותר.
עקבתי בדיוק אחר ההוראות ואני אופה המון, הדבר היחיד שעשיתי שונה הוא שערבבתי ביד ולא במיקסר.
מה יכולה להיןת הבעיה?
תודה

אירית
1 year ago

מתכון מעולה ומיוחד. תודה
טיפ החלפתי את 2 כפות השמן ב2 כפות שמן קוקוס

יעל
2 years ago

לגבי המילוי: האם הכוונה שניתן להחליף את אבקת הסוכר בחצי כוס סוכר? תודה.