לביבות כרובית קישואים וירק – לביבות נפלאות לסופשבוע

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

לביבות נפלאות שמכילות מרכיבים שאני מאוד אוהבת

אין כמו לביבה טובה לפתוח ארוחות של סוף השבוע.

הכנתי לביבות ממצרכים שהיו לי במקרר.

השילוב כאן הוא נהדר בין כרובית לקישוא , פלוס ירוקים קצוצים .

לביבות טעימות שנחטפות מהשולחן . אין אחד שלא אוהב.

המצרכים-

כרובית קטנה עד בינונית

2 קישואים

תפוח אדמה

פרוסת לחם רטובה סחוטה

חופן נדיב של ירוקים –

שמיר,פטרוזיליה או מה שיש לכם ואתם אוהבים.

3 בצלים ירוקים קצוצים

מעט בזיליקום טרי או יבש

2 ביצים

מלח

פלפל שחור

3 כפות פירורי לחם או קמח רגיל/ כוסמין

אופן ההכנה –

מבשלים פרחי כרובית ותפוח אדמה חתוך במי מלח עד לריכוך.

מסננים היטב ומקררים.

את תפוח האדמה מרסקים לפירה.

קוצצים את הכרובית בסכין חדה .

מגרדים קישואים ממליחים מעט ואחר כך סוחטים מהנוזלים.

מעבירים לקערה כרובית,קישואים תפוח אדמה ובצל ירוק קצוץ.

קוציים במעבד מזון ירוקים עם פרוסת הלחם .

מעבירים לקערה.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.

מחממים שמן במחבת רחבה ונונסטיק.

מטגנים היטב משני הצדדים .

מוציאים על נייר סופג ומגישים.

לביבה שווה במיוחד.

*במידה ורציתם לאפות את הלביבות  – שמנו היטב נייר אפייה .

צרו לביבות שמנמנות יותר וזלפו שמן גם מעל הלביבה.

אפייה 180 מעלות כחצי שעה – להפוך את הלביבות באמצע האפייה.

שלל מתכוני הלביבות שלי 

מתכונים צמחוניים – מאגר ענק 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם 

 

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל “מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments