פאפאנש/פפנאש -סופגניה רומנית אורגינל

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

הסופגניה הרומנית הנהדרת הזאת ,מוגשת כמעט בכל מסעדה או בית קפה ברומניה.

סופגניה מסורתית רומנית.

כך צילמתי אותה ברומניה – 

סופגניה עסיסית המכילה בתוכה הרבה גבינה .

רכה ונימוחה , מוגשת עם שמנת חמוצה ורוטב דובדבנים מתוק.

לפפאנש רומני יש בעצם שתי גירסאות – 

פאפנאש כופתאות גבינה מבושלות ומצופות במעטפת פירורי לחם.

מתכון מצוין תמצאו כאן , מכינים בדרך כלל בחג שבועות.

השניה גירסה מטוגנת שהיא למעשה כמו סופגניה 

וגם לה גירסאות עם שמרים ובלי .

 

 

 

 

הכנתי את גירסת השמרים – לטעמי יותר טעימה

המצרכים כ- 16 סופגניות

400 ג"ר קמח

20 ג"ר שמרים  טריים

2 ביצים

4 כפות סוכר

שקית וניל

1/2 כפית מלח

1/2 כוס חלב

גרד מתפוז

200 ג"ר גבינת אורדה או ריקוטה

לרוטב מעל הסופגניות-

6 כפות שמנת חמוצה

1 סוכר וניל

רוטב דובדבנים או קונפיטורה עם פרי 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של הבלוג 

 

אופן ההכנה

 

בקערת המיקסר להמיס את השמרים עם מעט חלב וכפית סוכר.

לאחר שהשמרים תססו מעט להוסיף קמח, סוכר חלב ,ביצים. להתחיל לערבב.

תוך כדי לישה לשלב את הגבינה ולבסוף את המלח.

להעביר את הבצק לקערה משומנת מעט , לכסות בניילון ולהניח להתפחה של כשעה.

 

לאחר שעה לרדד את הבצק לעובי של כ- 2 ס"מ.

לקרוץ עיגולים עם חור כדוגמת דונאטס. את העיגול הקטן להשאיר גם להתפחה.

IMG_3128

לכסות להניח להתפחה של עוד כשעה.

לטגן בשמן עמוק , גם את העיגולים הקטנים.

 

להגשה – לסדר דונאטס ומעליו עיגול מטוגן.

לערבב 4 כפות שמנת חמוצה עם שקית סוכר וניל .

להניח מעל הסופגניה מעט מהשמנת ומעל רוטב דובדבנים.

לרוטב הדובדבנים – אפשר להשתמש בקונפיטורה מדוללת במעט מים רותחים.

לא חייבים לסיים את המנה…  אפשר לחלוק 😉

 

רוצים להכין פאפנאש מהיר ללא שמרים ?

מתכון לפאפנאש גבינה ללא שמרים –

240 גר' קמח תופח (אפשר קמח רגיל עם כפית סודה לשתיה) כוס ו – 3/4 

350 גר' גבינה למאפים כמו אורדה,ריקוטה 

מעט וניל או רום

גרידה של לימון

1/4 כוס סוכר

2 ביצים

קורט מלח

 

מערבבים את כל המצרכים – יוצרים טבעות כמו דונאטס ואפשר מיד לטגן בשמן עמוק !

 

כל מתכוני המטבח הרומני 

מתכוני חנוכה נוספים 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

מוזמנים לדף הפייסבוק שלי לייק לדף ואתם מעודכנים בכל המתכונים ופעילות השבוע !

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? באו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני 

 

חזרה לעמוד הראשי 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments