פאייה צמחונית /טבעונית

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

      

 

פאייה היא מנה חגיגית מהמטבח הספרדי (איזור ולנסיה). 

בדרך כלל הפאייה מורכבת מאורז בתוספת של ירקות שונים,בשר, דגים. ועוד.

 

מקור השם פאייה הוא בשפה הוולנסית ופירוש המילה – מחבת .

כשראיתי את המחבת היפה והעשיר שהכנתי החלטתי שאקרא למתכון פאייה

כי יש בה מרכיבים דומים והיא נראית ממש יפה כמו הפאייות הספרדיות.

הפאייה שלי היא צמחונית טבעונית , מורכבת בבסיס עם הרבה ירקות,

בתוספת של אורז,כוסמת וקינואה.

שילוב ממש נהדר של טעמים ומירקמים.

 

המצרכים –

1 בצל קצוץ

כרשה קטנה קצוצה

פלפלים אדום וצהוב חתוכים לקוביות

אפשרות לפלפל ירוק חריף

3-4 עלי מנגולד החלק הירוק קצוץ

בטטה קטנה קוביות

עשבי תיבול ירוקים – 

בזיליקום,שמיר,פטרוזיליה

1/2 כוס קינואה

1/2 כוס כוסמת ירוקה

1/2 כוס אורז בסמטי

חופן נדיב של אפונה ירוקה 

מלח, פלפל

שמן זית

 

 

שוטפים היטב את האורז, הקינואה והכוסמת ומסננים. 

מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן זית.

מטגנים תחילה את הבצל והכרשה.

מוסיפים את המנגולד וממשיכים לטגן מספר דקות תוך כדי עירבוב.

משלבים את שאר הירקות ומקפיצים עוד כ-5 דקות.

מוסיפים את האורז,קינואה והכוסמת.

מתבלים במלח, פלפל.

מוסיפים כ- 2 כוסות מים. מכסים.

לאחר רתיחה מעבירים לאש נמוכה לבישול של כ40 דקות.

כמה פשוט ככה טעים ובריא !

בתאבון 🙂

 

עוד מתכונים טבעוניים/ צמחונים 

אהבתם את המתכון ?

אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

 

 

חזרה לעמוד הראשי 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments