
פאייה היא מנה חגיגית מהמטבח הספרדי (איזור ולנסיה).
בדרך כלל הפאייה מורכבת מאורז בתוספת של ירקות שונים,בשר, דגים. ועוד.
מקור השם פאייה הוא בשפה הוולנסית ופירוש המילה – מחבת .
כשראיתי את המחבת היפה והעשיר שהכנתי החלטתי שאקרא למתכון פאייה
כי יש בה מרכיבים דומים והיא נראית ממש יפה כמו הפאייות הספרדיות.
הפאייה שלי היא צמחונית טבעונית , מורכבת בבסיס עם הרבה ירקות,
בתוספת של אורז,כוסמת וקינואה.
שילוב ממש נהדר של טעמים ומירקמים.
המצרכים –
1 בצל קצוץ
כרשה קטנה קצוצה
פלפלים אדום וצהוב חתוכים לקוביות
אפשרות לפלפל ירוק חריף
3-4 עלי מנגולד החלק הירוק קצוץ
בטטה קטנה קוביות
עשבי תיבול ירוקים –
בזיליקום,שמיר,פטרוזיליה
1/2 כוס קינואה
1/2 כוס כוסמת ירוקה
1/2 כוס אורז בסמטי
חופן נדיב של אפונה ירוקה
מלח, פלפל
שמן זית
שוטפים היטב את האורז, הקינואה והכוסמת ומסננים.
מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן זית.
מטגנים תחילה את הבצל והכרשה.
מוסיפים את המנגולד וממשיכים לטגן מספר דקות תוך כדי עירבוב.
משלבים את שאר הירקות ומקפיצים עוד כ-5 דקות.
מוסיפים את האורז,קינואה והכוסמת.
מתבלים במלח, פלפל.
מוסיפים כ- 2 כוסות מים. מכסים.
לאחר רתיחה מעבירים לאש נמוכה לבישול של כ40 דקות.
כמה פשוט ככה טעים ובריא !
בתאבון 🙂
אהבתם את המתכון ?
אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – "מתנות קטנות התפריט היומי "
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !