כשהחורף בשיאו יוצאים מהבית ובכל פינה בחצרות ובשדות שליד הבית,
גדלים שיחי ענק של חוביזה.
עלי חוביזה הם זמינים, טריים ומעולים לשלל מאכלים .
כמה דברים מעניינים שכדאי לדעת על החובזה
חזרתי מהחצר עם שקית מלאה בעלים טריים ורעננים .
חלטתי אותם במים רותחים והכנתי מלית צמחונית טעימה ומרעננת
המצרכים למלית-
כוס אורז עגול או בורגול גס
בצל
גזר מגורד
עגבניה בשלה גדולה
צרור שמיר קצוץ
גבעול סלרי עלים קצוץ
מעט נענע (אפשר יבשה)
חופן חמוציות
מלח, פלפל שחור
לבישול הרוטב-
1 בצל פרוס
2 עגבניות פרוסות
ענף סלרי קצוץ
כף גדושה רסק עגבניות +כפית סוכר
מלח, פלפל.
להגשה – מיץ לימון סחוט
איך מכינים עלי חובזה ממולאים ?
הכנת המלית-
קוצצים במעבד מזון את הבצל והעגבניה.
משלבים את עשבי התיבול הקצוצים.
מוסיפים הכל לתערובת האורז. מתבלים בתבלינים.
חולטים את עלי החובזה.
קוצצים את הגבעול ממש כמו שמכינים עלי גפן,
מניחים כפית גדושה מהמלית ומגלגלים.
פורסם על ידי דפנה אוסטר מיכאל ב- יום שני, 28 בינואר 2019
מניחים פרוסות בצל בסיר שטוח. מעליהם פרוסות עגבניה וסלרי קצוץ.
מסדרים את הממולאים אחד ליד השני בצפיפות.
מחממים את הסיר כמה דקות ואז משלבים כ- 2 כוסות מים מעורבבים עם רסק ותבלינים.
מניחים צלחת כבדה על הממולאים וסוגרים את הסיר.
מעבירים לאש נמוכה לבישול של כשעה .
תכינו, זה פשוט נפלא !!!
עלי חובזה ממולאים –