עוף צלוי בדבש ולימון – עוף בתנור עם תפוחי אדמה
קדרת עוף מהממת וטעימה שמכינים ב- 5 דקות עבודה.
עוף צלוי בתנור עם תפוחי אדמה שחומים ורכים – מנה מהממת וטעימה.
מעט מצרכים והרבה טעם !
מכורים למטבח ? – מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק –
לקראת ראש השנה תהיה שם חגיגה !
לפעמים מתחשק לי להכין משהו ממש קל בלי הרבה התעסקויות ובעיקר בלי הרבה תבלינים.
עוף מעולה וטעים רך ונמס בפה, הודות לשני מרכיבים שמרככים אותו – דבש ולימון !
את העוף הזה אני מכינה תמיד לפני הצום בכיפור – לא כבד מתבלינים ,רך עסיסי וטעים .
קלי קלות
איך מכינים עוף בדבש ולימון ?
מה דרוש?
תבנית שמיועדת לתנור עם מכסה.
המצרכים –
3-4 או יותר כרעי עוף טרי
4 כפות דבש
מיץ סחוט מחצי לימון (כרבע כוס)
מעט מלח ופלפל שחור
מעט שמן זית
3 תפוחי אדמה חתוכים לרצועות/קוביות
אפשר גם בטטה או דלורית
- ניתן להוסיף לרוטב 2 שיני שום כתושות , 2-3 כפות רוטב סויה.
אופן ההכנה-
מערבבים את הדבש והלימון ,מלח, פלפל ושמן זית , בתוך התבנית שאיתה נאפה את העוף.
מכניסים את העוף ותפוחי האדמה לתבנית ומערבבים היטב עם הרוטב.
מסדרים יפה בתבנית סוגרים במכסה ומכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות.
לאחר כרבע שעה מוסיפים כ-כוס מים רותחים.
בזמן האפייה הופכים את העוף לפחות פעם או פעמיים וכמו כן מוסיפים מים רותחים במידת הצורך.
אפייה של כשעה וחצי .
בחצי שעה האחרונה לאפייה מורידים את המכסה ונותנים לעוף להשחים ולרוטב להתקרמל.
יוצא עוף שהוא פשוט מעדן !
מכינים אורז לבן ומגישים !
עוף צלוי בדבש ולימון – טעים, רך פשוט נמס בפה !
מבחר מתכוני העוף שלי
הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם bake_cook_food
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
כאן מאגר המתכונים לשבועות
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !