עוף חמוץ מתוק – מתכון לעוף חמוץ מתוק סיני

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוף חמוץ מתוק סיני – מתכון לחזה עוף ברוטב חמוץ מתוק

קוביות חזה עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק.

מנת דגל בכל המסעדות הסיניות שלצערי ,נעלמו לנו עם השנים .

בשנות ה- 80 כשהמסעדות הסיניות היו בשיא פריחתן,

זו הייתה אחת מהמנות הפופולריות בכל מסעדה.

לכל מסעדה הייתה מנה של עוף חמוץ מתוק שהייתה שונה ממסעדה למסעדה.

בחלק מהמסעדות הוגשו נתחים של עוף מצופים במעטפת עבה וכדורית של בצק שהיה מונח בתוך רוטב מתוק מאוד בתוספת של אננס חתוך, כמו בסינית האדומה .

כיום רוב המסעדות הסיניות נסגרו ומה שנותר הוא, להמשיך ולהכין את המנות האהובות בבית.

הטעמים האסייתים מאוד אהובים אצלנו בבית והמנה הזו במיוחד.

מנה פשוטה וקלה להכנה וקוצרת מחמאות רבות.

חזה עוף פריך בתוספת של חציל שגם הוא טוגן באותה טמפורה,  מונחים ברוטב אסייתי חמוץ מתוק שמכינים בקלי קלות.

אם אתם לא אוהבים חציל – תוכלו להכין את המנה בלעדיו או לשלב ירק אחר כמו קישוא במקום.

אבל אם אתם אוהבים- אל תוותרו – זה משדרג את המנה לרמה אחרת – החציל פשוט מתמזג באופן נפלא עם העוף ונוצרת מנה מושלמת .

ותודה לאהרוני ולמאסטר שף שהחזירו עטרה ליושנה ,

רוצו להכין זו מנה שכולם אוהבים – מצרכים הכי זמנים ופשוטים שיש בכל בית

איך מכינים עוף ברוטב חמוץ מתוק?

המדריך המלא להכנת עוף חמוץ מתוק כמו במסעדות הסיניות

המצרכים –

חצי קילו חזה עוף חתוך לקוביות

חציל בינוני חתוך קוביות

פלפל צ’ילי אדום חריף (לפי טעם)

גזר פרוס דק

4-5 שיני שום כתושות

4 כפות דבש

4 כפות רוטב סויה

1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק

2 כפות חומץ יין לבן /חומץ אורז/חומץ/מיץ לימון

כרבע כוס מים

לטמפורה-

כוס קמח

רבע כוס קמח תפוחי אדמה/ קורנפלור

חצי כפית סודה לשתיה

כ -3/4 כוס מי סודה/מים  או יותר

מעט מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה-

  • מערבבים את כל חומרי הטמפורה לתערובת אחידה שתראה – כמו טחינה מאוד סמיכה.
  • מחלקים ל- 2 קערות.

1/3 מהתערובת מעבירים לקערה אחרת ולשם נוסיף את החצילים .

לטמפורה הנותרת נוסיף את קוביות העוף.

  • מחממים שמן לטיגון עמוק .
  • מטגנים את קוביות העוף היטב להזהבה יפה.
  • מוציאים לנייר סופג.

כך עושים גם עם קוביות החצילים.

  • במחבת רחבה מחממים 2-3 כפות שמן עם פרוסות הגזר והצ’ילי.
  • מוסיפים את השום הכתוש ואז את שאר המרכיבים ,
  • מערבבים היטב ונותנים בישול של עוד 2 דקות.
  • משלבים לתוך המחבת את העוף המטוגן ואת החצילים.
  • מטגנים עוד כדקה שהרוטב יכסה את העוף והחצילים ומורידים מהאש.
  • מעבירים לכלי הגשה – מקשטים בבצל ירוק  ושומשום קלוי .

מומלץ להגשה עם אורז לבן !

 

יש לכם אינסטגרם ?

זה הזמן ללחוץ כאן ולהתחיל לעקוב אחרי !

 

 

 

עוף חמוץ מתוק כמו במסעדות הסיניות קוביות חזה עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק.מנת דגל בכל המסעדות הסיניות שלצערי ,נעלמו לנו עם השנים .בשנות ה- 80 כשהמסעדות הסיניות היו בשיא פריחתן,זו הייתה אחת מהמנות הפופולריות בכל מסעדה.לכל מסעדה הייתה מנה של עוף חמוץ מתוק שהייתה שונה ממסעדה למסעדה.בחלק מהמסעדות הוגשו נתחים של עוף מצופים במעטפת עבה וכדורית של…https://bit.ly/30gP6JH

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום ראשון, 7 ביולי 2019

 

 

מתכון לעוף חמוץ מתוק סיני מושלם !

 

מבחר מתכוני העוף שלי 

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments