עוגה קלה ממש להכנה והיא גם כל כך טעימה.
מתאימה בדיוק לימים החמים של הקיץ.
שפע של פירות בשוק שפשוט כיף להכניס לעוגות וקינוחים.
העוגה מקבלת חמיצות ומתיקות של הפירות, משתלב מצויין עם תערובת העוגה והשקדים.
פשוט טעמים מושלמים לכל חובבי הפירות.
קינוח מעולה לארוחה בשרית- פרווה.
ממליצה להכין עוגות המכילות פירות טריים בתבנית קטנה.
חיי המדף של עוגות המכילות פרי קצרים מאוד.
תבנית קוטר 20-22
המצרכים לתערובת העוגה –
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
2 כפות מיץ תפוזים/מים
כפית גרד לימון/תפוז
קורט קינמון
3/4 כוס קמח
1/3 כוס שקדים טחונים או אגוזי מלך
1 כפית אבקת אפייה
תפוח עץ מוזהב פרוס
2-3 שזיפים פרוסים
אפשר לשלב גם חתיכות פרי מקונפיטורה,אני שילבתי דובדבנים.
מעט סירופ מייפל.
לעבודה ,
טורפים את הביצים עם הסוכר לקבלת קצף תפוח. משלבים את השמן, מיץ תפוזים,קינמון וגרד לימון .
מערבבים את השקדים הטחונים עם הקמח ואבקת האפייה ומשלבים לתערובת הביצים.
מערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
מניחים בתבנית מעט סירופ מייפל. אני השתמשתי בתבנית סיליקון. אפשר להשתמש בתבנית רגילה עם נייר אפייה.
מסדרים את פלחי התפוחים מסביב.
שופכים מעליהם את תערובת העוג
מסדרים מלמעלה את השזיפים וביניהם את חתיכות הדובדבנים.
מכניסים לתנור מחומם מראש ל- 170 מעלות .
אופים כ- 40-50 דקות, אפשר לבדוק אם העוגה אפוייה היטב ע”י הכנסת קיסם.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים בעוד 2-3 כפות מייפל.
בתאבון !
כנסו לעוד מתכונים עם פירות – עוגות פרי
בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם