עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
עוגת תפוחים מהממת וממש קלה להכנה
עוגת פאי תפוחים עשירה וטעימה עם ניחוח קינמון משכר
בטוח תסכימו איתי שזה הריח הכי מהמם שיש – ריח התפוחים והקינמון באפייה .
שכבת בצק פריך ,
מעליה שכבה נאה של תפוחים ומעל פירורי שטרוייזל ואגוזים
ניתן להכין את העוגה ללא ביצים , ללא מוצרי חלב – פרווה/טבעונית !
אז בואו להכין עוגת תפוחים נהדרת בקלות
חוגגים עם פאי תפוחים מושלם !
תבנית 22-24 מרופדת בנייר אפייה
המצרכים –
הבצק-
150 גר’ נטורינה/חמאה לחלבי
100 גר’ קמח תפוחי אדמה/קמח רגיל
100 גר’ קמח תופח לפסח (או קמח מצה)/קמח רגיל
- אחרי פסח מחליפים כוס וחצי קמח רגיל +כפית אבקת אפייה.
קורט מלח
4 כפות סוכר
3 כפות מים
שקית סוכר וניל
גרידה של לימון
כפית קינמון
לשכבת התפוחים –
8 תפוחי גראנד סמיט גדולים
1/3 כוס סוכר
כף גדושה קורנפלור
גרידה מלימון
כפית קינמון
3-4 כפיות ריבת משמש
אופן ההכנה –
מחממים תנור לטמפרטורה 175 מעלות
- מניחים את מצרכים הבצק בקערה או במעבד מזון ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית – אם לא מתקבלים פירורים תוסיפו מעט קמח תופח.
- מעבירים 2/3 מהבצק ומהדקים את הפירורים לתחתית. מעבירים למקרר.
- קולפים את התפוחים ומגרדים אותם על פומפיה.
- מערבבים לתוך התפוחים סוכר , קורנפלור ,קינמון וגרידה של לימון.
- מעבירים את תערובת התפוחים מעל הבצק שבתבנית.
- מניחים 3-4 כפיות ריבת משמש(או אחרת) מעל התפוחים ומעל מפזרים חופן אגוזי מלך גרוסים ואת הפירורים של הבצק הנותר.
- מכניסים לאפייה של כשעה ורבע .
- מחכים שהעוגה תתקרר היטב לפני שפורסים
- מהממת !
רוצו להכין !
לא הבנתי לגבי כמות הקמח , זה סך הכל 200 גר׳ קמח ? שכולל סוגים שונים ? או רק 100 גר׳ לבחירה מאחת האופציות ?