עוגת תפוחים עם שטרוייזל אוכמניות – סופר טעימה וקלה להכנה
לארוחת שבת האחרונה הכנתי במהירות ובזריזות עוגה לקינוח.
עוגת תפוחים בחושה ומהירה שאני מכינה כמעט כל שבוע , וכשיש אוכמניות טריות במקרר ,
אני אוהבת לשלב אותם בתוך העוגות. שילוב של התפוחים עם עוגה רכה ועסיסית ואוכמניות חמצמצות יחד – ביס מנצח!
עוגה קלה להכנה הכל בקערה אחת מערבבים ,מכינים שטרוייזל ומסדרים מעל העוגה
ומכניסים לתנור – תוך 30-40 דקות יש עוגה נהדרת שכיף לקנח איתה ארוחה.
את העוגה הכנתי פרווה עם נטורינה תחליף הפרווה שלי לחמאה .
תבנית מלבנית 18/28
המצרכים –
3 ביצים
100 גר’ נטורינה לפרווה /חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
גרידה מתפוז או לימון
1/3 כוס קרם קוקוס/ מיץ תפוזים
כוס וחצי קמח
קורט מלח
כפית גדושה אבקת אפייה
2 תפוחים גדולים- זהובים או פינק ליידי קלופים וחתוכים לקוביות
חצי כוס אוכמניות טריות/קפואות – אפשר גם תותים
לשטרוייזל / קראמבל –
40 גר’ נטורינה/חמאה
3 כפות סוכר
חצי כוס קמח
2 כפות קמח שקדים/ אגוזי מלך טחונים
מעט וניל מעט קינמון
קורט מלח גרידה של לימון
עוגת תפוחים עם שטרוייזל ואוכמניות – סופר טעימה וקלה להכנה
אופן ההכנה –
- בקערה טורפים את נטורינה/חמאה עם הסוכר ,מלח,וניל ותערובת אחידה.
- משלבים ביצים ומיץ ומערבבים היטב.
- מוסיפים גם את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- משלבים לתוך התערובת את התפוחים החתוכים.
- מעבירים לתבנית – אפשר על גבי נייר אפייה.
- מערבבים את מצרכי השטרוייזל לתערובת פירורית
- מפזרים את האוכמניות מעל העוגה ומטמיעים מעט בתוך העוגה.
- מפוררים את השטרוייזל מעל האוכמניות .
- מכניסים לאפייה 175 מעלות כ- 40-50 דקות או עד שרואים שהעוגה הזהיבה היטב.
- עוגה שווה וסופר טעימה וממש קלה להכנה