עוגת תפוזים גבוהה רכה אוורירית ומפנקת !
אם יש עוגה מנחמת בימים טרופים אלה של הקורונה זו העוגה הזו
עוגת התפוזים של אמא העוגה הכי בסיסית שמכינים בכל בית.
כמעט בכל סוף שבוע זו העוגה שלנו בבית, במיוחד בעונת החורף כשיש תפוזים טריים בשווקים.
אז כך אני מכינה את שלי ואני מכינה אותה ממש הרבה.
אם רוצים לשדרג בטעמים –
מורידים מהמתכון חצי כוס קמח ומוסיפים – כוס שקדים טחונים/אגוזים או קוקוס טחון – מה שאוהבים
תבנית 26 /28 – מומלץ תבניות סבתא (עם החור במרכז)
המצרכים –
6 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
2 שקיות סוכר וניל
קורט מלח
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
גרידת מתפוז שלם
2 וחצי כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם אבקת אפייה)
לציפוי המפנק –
חצי כוס אבקת סוכר
כרבע כוס מיץ תפוזים
גרידה מחצי תפוז
אופן ההכנה –
- מחממים תנור על 175 מעלות
- מקציפים את החלבונים עם קורט מלח וחצי מכמות הסוכר לקצף יציב. מעבירים לקערה.
- באותה קערת מיקסר מקציפים את החלמונים (צהובים) עם הסוכר הנותר לקצף תפוח.
- משלבים לקצף החלמונים את מיץ התפוזים, השמן, וניל , גרידה של תפוז ומערבבים היטב.
- מנפים את הקמח לתוך התערובת, ומערבבים בעדינות.
- מקפלים את החלבונים המוקצפים מעבירים כל פעם שליש ומערבבים בעדינות בתנועות עטיפה לתוך תערובת החלמונים .
- מעבירים לתבנית משומנת מעט ואופים כ- 40-50 דקות
עוגה נפלאה ,קלה להכנה ואהובה
כאן בסיר פלא של סבתא
אם רוצים לשדרג בציפוי מתוק ותפוזי מערבבים – חצי כוס אבקת סוכר עם 3-4 כפות מיץ תפוזים ומעט גרידה של תפוז ומצפים את העוגה
עוגת תפוזים גבוהה רכה אוורירית פשוט חלומית
מחפשים קינוחים ושיהיו פרווה – ללא מוצרי חלב !
כנסו כאן – מתכונים פרווה
מבחר מתכונים לארוחות השבת
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
הצטרפו לדף הפייסבוק “מתנות קטנות התפריט היומי”
וגם לקבוצה ” התפריט היומי”
יש לכם אינסטגרם ? כאן קישור לדף הטעים שלי בואו לעקוב