
עוגת תמרים טבעונית פרווה .
תמר – אחד מחומרי הגלם האהובים עלי במיוחד.
התמרים השלמים על סוגיהם השונים וכן,
המוצרים הנלווים – סילאן, ממרח תמרים,תמרים בואקום.
אוהבת לאכול תמרים כחטיף בתוספת אגוזים או שקדים
וכמובן לשלב במאפים ובבישולים שלי.
קצת על הערכים התזונתיים של התמרים –
תמרים עשירים בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון ויטמינים ומינרלים,
כמו אשלגן, מגנזיום וויטמין B6.
תמרים בעלי ריכוז סוכר (טבעי) גבוה מאוד, של כ – 65 גרם סוכר למאה גרם תמרים,
לכן כשמשלבים אותם בתוך עוגות צריך להפחית את כמות הסוכר הנכנסת לעוגה .
מתכון לכל אוהבי התמרים –
אני גיליתי כבר מזמן את נפלאות העוגות הטבעוניות.
כן, אלה שמכינים ללא ביצים.
העוגה יוצאת הרבה יותר רכה ועסיסית פשוט נמסה בפה.
העוגה שהכנתי היא ללא מוצרי חלב, ללא ביצים – פרווה טבעונית.
עוגת תמרים טבעונית משולבת בשקדים ותפוז פשוט מושלמת
בואו להכין,
לתבנית אינגליש קייק
חצי כוס מיץ תפוזים טרי
כפית גרידה של תפוז טרי
1/3 כוס שמן
1/4 כוס סילאן
כפית חומץ/לימון
2 כפות גדושות ממרח תמרים
2 כפות סוכר- (למי שאוהב מתוק יותר)
חצי כפית קינמון
כוס קמח
כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתייה
1/4 כוס שקדים טחונים גס
10 תמרי מג’הול חתוכים לקוביות
הציפוי-
50 גר’ אבקת סוכר
2 כפות סילאן
חצי כפית קינמון
חצי כפית גרידת תפוז
2 כפות מיץ תפוזים
לקישוט חופן שקדים קלויים גרוסים.
לפני שמתחילים בהכנת העוגה מחממים תנור ל 175 מעלות !
תנור מחומם מראש חשוב מאוד להצלחה של עוגות טבעוניות ועוגות בכלל.
בקערה אחת טורפים את הנוזלים- מיץ תפוזים,סוכר,ממרח תמרים ,סילאן,גרידת תפוז,קינמון.
חותכים את התמרים לקוביות ומערבבים עם 2 כפות מהקמח.
מערבבים חומרים יבשים בקערה נפרדת.
משלבים לקערת הרטובים, מוסיפים את התמרים מערבבים עד להטמעת התמרים בתערובת.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק.
מכניסים לאפייה של כ 30- 40 דקות או עד שהעוגה יציבה לחלוטין.
לאחר שהעוגה התקררה מכינים את הציפוי שמוסיף המון –
מערבבים את חומרים הציפוי ומזלפים מעל העוגה.
מקשטים בשקדים קלויים ושבורים.
נפלא 🙂
– מפחדים שהעוגה לא תצליח כי אין בה ביצים ? – מוזמנים להוסיף ביצה ולהוריד 1/4 כוס מכמות הנוזלים
כל המתכונים שלי בשילוב עם תמרים
כאן תוכלו למצוא מבחר גדול של קינוחי פרווה !
מוזמנים לדף הפייסבוק שלי לייק לדף ואתם מעודכנים בכל המתכונים ופעילות השבוע !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? באו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
היי, אפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים?