
העוגה שהכנתי היא פרווה , ללא גלוטן .
תותים יש כרגע בשפע בשוק ,הם טעימים ומתוקים ומתאימים בול לשילוב בעוגות וקינוחים.
עוגת וניל – שקדים אביבית מלאה בתותים וציפוי של קראמבל שקדים – ביס מושלם של טעמים.
הבסיס עוגת וניל בחושה שאת הקמח הרגיל החלפתי בקמחים ללא גלוטן כשרים לפסח.
מעל הבסיס הנחתי חצאי תותים טריים ולמעלה שכבת קראמבל קראנצ’ית ופריכה משקדים .
עוגת פרי נהדרת לקינוח פרווה לארוחת החג !
את החמאה החלפתי בנטורינה שהיא תחליף פרווה המועדף עלי ונותנת תוצאה מעולה במיוחד בקראמבל הפריך .
אצלי היא בתכנון לאחת מהעוגות שאני אגיש בסיום הארוחה .
המצרכים-
3 ביצים
100 גר’ נטורינה לפרווה או חמאה לחלבי
קורט מלח
1/2 כוס סוכר (במידה ואוהבים עוגות מתוקות תוסיפו עוד 2 כפות )
שקית סוכר וניל
גרידה מלימון
100 מ”ל קרם קוקוס או מיץ תפוזים לפרווה /שמנת חמוצה לחלבי
3/4 כוס קמח שקדים
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה (אפשר להחליף בקמח תופח לפסח)
חצי שקית אבקת אפייה
250 גר’ תותים טריים חצויים
לקראמבל-
30 גר’ נטורינה לפרווה /חמאה
מעט וניל
גרד מלימון
חצי כוס שקדים טחונים
כף קורנפלור
כף קמח תפוחי אדמה
2 טיפות ת.שקדים(לא חובה זה לטעם)
חופן שקדים מולבנים פרוסים דק
מכינים תבנית קפיצים 24 עגולה או מרובעת 20/25
מחממים תנור 175 מעלות
ההכנה –
- בקערה טורפים חמאה/נטורינה עם סוכר,מלח,וניל ביצים ושמנת/מיץ.
- מערבבים את הקמחים עם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת הרטובה.
- מערבבים היטב ומעבירים לתבנית .
- מסדרים את חצאי התותים בצפיפות מעל בצק העוגה מלמעלה.
- מפזרים את הקראמבל מעל שכבת התותים ואת חופן שבבי השקדים המולבנים
- מכינים לתנור אפייה 175 מעלות לכ- 50 דקות. עד שהעוגה יציבה במרכז .
מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן באינסטגרם
מתכונים לפסח
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.