
עוגת בחושה עם דובדבנים טריים שמושרים בברנדי בשילוב שקדים איך נשמע לכם ?
והיא מהממת !
עוגה עונתית עם פרי שאני ממש אוהבת –
אז קצת לפני שהם עוזבים אותנו (הדובדבנים) הכנתי עוגה עם דובדבנים טריים ומתוקים.
תערובת עוגה בחושה ועשירה בקמח שקדים – שתמיד מוסיף טעם ורכות לעוגה- מומלץ!
אם יש לכם חופן דובדבנים במקרר בואו ותכינו עוגה משגעת טעימה וקלה להכנה .
השבוע הכנתי אותה והיא קצרה מחמאות ,רכה טעימה פשוט מושלמת.
שילוב של פרי בתוך עוגת שקדים זה תמיד מתכון מנצח !
העוגה יכולה להיות חלבית או פרווה תלוי מה תרצו .
אפשרות להכין פרווה עם נטורינה כתחליף לחמאה .
הכנתי בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית
המצרכים-
2 ביצים
1/2 כוס סוכר +כף
וניל – שקית או כפית מחית
קורט מלח
100 גר’ חמאה רכה/נטורינה לפרווה
1/3 כוס שמנת מתוקה /קרם קוקוס/שמנת צמחית
כוס קמח תופח- או קמח עם כפית אבקת אפייה
1/3 כוס קמח שקדים (כ- 40 גר’)
לתערובת דובדבנים
חצי כוס או יותר דובדבנים טריים מגולענים וחתוכים לחצי
2 כפות ברנדי
כף מיץ לימון
כף סוכר
כף קמח
עוגת שקדים עם דובדבנים בברנדי – פשוט מהממת !
אופן ההכנה –
- מגלענים את הדובדבנים וחותכים לחצי .
- מניחים בצלחת ומוסיפים סוכר,ברנדי ומיץ לימון מערבבים היטב.
- מכינים את תערובת העוגה – בחושה – טורפים חמאה עם סוכר . משלבים ביצים, וניל,נוזלים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמחים ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
- מפדרים את הדובדבנים בכף קמח ומוסיפים אותם לתוך תערובת העוגה מערבבים קלות ומעבירים מיד לתבנית אינגליש קייק.
- אפייה 180 מעלות בערך 40 דקות או עד שרואים שהעוגה יציבה
- היא פשוט נהדרת העוגה הזו !
- במידה ולא השגתם דובדבנים טריים – תמיד יש אופצייה של דובדבנים קפואים או בצנצנת (לסנן מנוזלים) או פטל,פירות יער ,שזיפים וכל פרי קיץ שתרצו.
- לא אוהבים ברנדי ? – ניתן להשמיט או להשרות בליקר אחר או ברום.
כאן תלחצו – מלא מתכונים משובחים לעוגות בחושות
מתכונים מהירים וקלים
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם
מה לגבי דובדבנים משומרים או מוקפאים? אפשר להשתמש??