עוגת שקדים קלה ומהירה מתכון קל ופשוט נפלא
מערבבים יחד הכל במיקסר והעוגה יוצאת ממש נהדרת .
מצרכים זמינים שיש בכל בית
קלה וטעימה .
הכל מתערבב בקערת המיקסר – זה קל ופשוט
מכינים את כל המצרכים ואז מתחילים בהכנת העוגה .
כל ההכנה 5 דקות ולתנור .
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
המצרכים –
4 ביצים
כוס סוכר
קורט מלח
חצי כוס מיץ תפוזים או חלב או מים
3/4 כוס שמן
כוס שקדים טחונים
(אפשר ומומלץ לטחון שקדים שלמים עם הקליפה במטחנה ביתית -זה מה שאני עשיתי כאן )
כוס וחצי קמח תופח
כפית מחית וניל או סוכר וניל
גרידה מלימון
כפית תמצית שקדים
אופן ההכנה –
מכניסים לקערת המיקסר להקצפה את הביצים .
מתחילים בהקצפה איטית ולאט לאט מגבירים תוך כדי הוסת הסוכר .
לאחר שמתקבל קצף ממש תפוח ובהיר , מורידים את פעולת המיקסר לדרגה הכי איטית.
ואז מתחילים להוסיף לפי הסדר , נוזלים, שמן, ואחר כך את החומרים היבשים.
לאחר שהבלילה אחידה – לא לערבב יותר מידי …
מוציאים את הקערה ובוחשים לראות שהכל מעורבב היטב.
מעבירים לתבנית – ממליצה עם חור במרכז.
תבנית 26 – סיר פלא .
אופים 175 מעלות כ40-50 דקות .
העוגה צריכה להיות יציבה במרכזה.
מוצאים ומקררים .
ציפוי – לא חובה אבל מוסיף
אפשר לערבב 75 גר’ אבקת סוכר עם מעט מיץ לימון ותמצית שקדים ולשפוך מעל העוגה.