עוגת שמרים שוקולד – טיפים להכנת בבקה שוקולד מושלמת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת שמרים שוקולד – כל הסודות להכנת בבקה שוקולד מושלמת

בסופי שבוע חורפיים אני אוהבת לחמם את הבית בעוגות וריח של שמרים.

 

בוסופשבוע האחרון ,הכנתי בבקה מושלמת במלית קקאו קלאסית, שאותה העשרתי עם אגוזי לוז טחונים.

עוגה מושלמת ממש כמו בקונדיטוריה.

אחרי שהעלתי תמונות של הבבקה לסטורי שלי באינסטגרם הוצפתי בהמון בקשות למתכון.

אז סידרתי לכם מתכון עם כל הטיפים להכנת בבקה שוקולד אהובה ומושלמת .

בואו ללמוד שלב אחרי שלב איך מכינים כזו בבקה שוקולד יפייפיה ואף טעימה !

הכנתי בצק שמרים קלאסי ועשיר מקילו קמח.

לבבקה השתמשתי ב- שליש מהבצק

מכינים תבנית עגולה קוטר 22

המצרכים לבצק – 

קילו קמח

50 ג”ר שמרים  טריים או 2 כפות שמרים יבשים

4 ביצים

1/2 כוס סוכר

כפית מלח

כ- כוס וחצי חלב או יותר

350 ג”ר חמאה

שקית סוכר וניל

כפית גרד לימון

מלית שוקולד- 

3/4 כוס סוכר

3 כפות קקאו איכותי

100 גר’ חמאה רכה

כפית קינמון

גרידה מתפוז

1/2 כוס אגוזי לוז טחונים דק – אפשר כל אגוז או שקדים

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

מכינים את הבצק –

ברבע כוס מהחלב שמים את השמרים וכפית סוכר. לאחר כמה דקות השמרים מתחילים לתפוח בכוס – סימן שהם טריים וטובים.

בקערת המיקסר מניחים את הקמח עיסת השמרים ושאר המרכיבים מלבד החמאה וגרידת הלימון.

מתחילים בלישה איטית עד שהמרכיבים מתחברים לבצק , מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה .

לשים מספר דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. אם חסר נוזלים מוסיפים בהתאם חלב או מים.

מניחים את הבצק להתפחה של חצי שעה בחוץ. הבצק לא תופח הרבה . מכניסים את הבצק למנוחה לילה במקרר (אפשר גם יותר) .

עוגת שמרים שוקולד – טיפים להכנת בבקה שוקולד מושלמת

אופן הכנת הבבקה –

  • מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים – מחלק אחד נכין את הבבקה
  • מערבבים את מצרכי המלית ומניחים במקרר לרבע שעה.
  • מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים
  • מרדדים כל חלק למלבן גדול ודק בערך 30/40
  • מורחים מחצית מקרם השוקולד על כל המלבן
  • מגלגלים לכרוכית .
  • חוזרים על אותה פעולה עם החלק השני.
  • מניחים את שני הכרוכית על מגש ומכניסים להקפאה של כ – 20 דקות .
  • מניחים את הכרוכיות על נייר אפייה וחותכים כל כרוכית לחצי.
  • מסדרים את 4 הרצועות החתוכות שקיבלנו, לצורת בבקה – סירטון הדרכה למטה.

  • מכניסים עם נייר האפייה לתבנית קוטר 22

  • מניחים להתפחה במקום חמים כשעה. (לא להבהל העוגה לא תופחת הרבה.)
  • אופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות.
  • מצננים לפני שפורסים וזוללים
  • בתאבון !

מושלמת !

עוגת שמרים שוקולד –  בבקה שוקולד מושלמת

מבחר ענק של עוגות שמרים 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ שלי –  מתכונים ישירות לנייד !

 

הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית

 מתייגים אותי באינסטגרם   עמוד האינסטגרם שלי !

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

חזרה לדף הראשי 

 

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments