אורונגלושקה (נקראת גם לחם קופים) , היא עוגת שמרים הונגרית מסורתית, עשוייה מעיגולים קטנים של בצק שמרים עשיר, טבולים בחמאה ומגולגלים בתערובת קינמון,סוכר ואגוזים.
הפירוש בהונגרית – כתר זהב Arany , כופתאות galuska – עוגת כתר זהב עשוייה מכופתאות.
את העוגה הזו, אני נוהגת להכין בחורף – מעולה להגיש לאורחים שבאים לכוס תה באמצע החורף.
זו אחת העוגות שהכנתי בשבת האחרונה – ללא ספק אהובה על כולם !
הבית מתמלא בריח נפלא של שמרים חמאה וקינמון .
את העוגה אפשר לשדרג כאשר ממלאים את הכדורים בכפית ריבת משמש בייתית.
כאן מתכון לכדורי לחם קופים ממולאים שם תוכלו לראות בדיוק איך ממלאים את הכדורים.
יש לכם אינסטגרם ?
בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !
מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן
איך מכינים עוגת שמרים קינמון ואגוזים – אורונגלושקה לחם קופים הונגרי Arany galuska ?
המצרכים – לתבנית בבקה 24-26
500 גר’ קמח
כף שמרים יבשים
150 גר’ חמאה
2 חלמונים
1/3 כוס סוכר
כפית מלח
כ- 3/4 כוס חלב
מעט וניל וגרידת מלימון
תערובת לטבילת הכדורים –
100 גר’ חמאה מומסת
כוס סוכר חום/רגיל (אפשר לערבב
2 כפות קינמון
כוס וחצי אגוזי מלך גרוסים
אופן ההכנה –
- מחממים תנור ל- 175 מעלות.
- מניחים בקערת המיקסר קמח מנופה ושמרים, מוסיפים סוכר מתחילים לערבל על מהירות איטית ,מוסיפים חלמונים,חלב, ואת החמאה בקוביות. משלבים את שאר המרכיבים ולשים עד לקבלת בצק רך חלק ומעט דביק.
- מתפיחיםאת הבצק במקום חמים כשעה וחצי.
- את הבצק אפשר להכין גם קר – ובשלב ההתפחה פשוט להכניס למקרר (מומלץ)
- מכינים 2 קערות- בקערה אחת החמאה מומסת , בקערה נוספת תערובת סוכר ,קינמון ואגוזים
- משמנים תבנית בבקה.
- יוצרים כדורי בצק מכדררים יפה – טובלים בחמאה ואז בתערובת הסוכר ומניחים בתבנית.
- כך עושים עד שיוצרים עוגה שלמה.
- מניחים להתפחה של כשעה במקום חמים.
- מכניסים לאפייה של כ- 40 – 50 דקות
כשהעוגה יוצאת מהתנור מחכים כמה דקות שתתקרר ואז אפשר להפוך אותה לצלחת הגשה ולהגיש לאורחים ועדיף שהמאפה יהיה חמים!
תולשים ונהנים !
רוצו להכין נפלאה !
עוגת שמרים קינמון ואגוזים – אורונגלושקה לחם קופים הונגרי Arany galuska