עוגת שמרים פרווה במלית תפוח וקינמון

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגות שמרים אישיות במיוחד לחג

הבצק פרווה ללא מוצרי חלב כך שיתאים לקינוח ארוחת החג .

מלית של תפוחי עץ וקינמון מענגת ואהובה.

אפשר להכין מראש ולהקפיא.

מחממים לפני ההגשה – והריח נפלא  כי אין שילוב יותר מושלם מתפוח וקינמון !

את העוגות הכנתי כמנות אישיות בתוך תבנית מאפינס .

מכינים כרוכית , חותכים לשבלולים ומניחים בתבנית .

אפשר להכין גם כעוגה שלמה

בצק שמרים פרווה מושלם !

שבלולי שמרים פרווה במלית תפוח וקינמון

בואו להכין

המצרכים לבצק – 2 עוגות או כ- 24 מאפינס

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

ביצה או רבע כוס קרם קוקוס לטבעונים

רבע כוס סוכר

חצי כוס שמן / לחלבי 150 גר חמאה

וניל

גרדת לימון

חצי כוס קרם קוקוס/ לחלבי – שמנת מתוקה

כחצי כוס מים

המלית –

6 תפוחי גראנד סמיט קלופים ומגורדים

1/3 כוס סוכר

כפית קורנפלור

3 כפות דבש/ריבה

כפית גרד לימון

כפית קינמון

קורט ציפורן (לא חובה)

הכנת הבצק –

  • מניחים את כל המצרכים בקערת המיקסר .
  • לשים את הבצק במשך 5 -7 דקות ,עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • מכסים ומניחים להתפחה של כשעה.
  • הבצק מכפיל את נפחו.
  • בשלב זה אפשר להכניס למקרר או להכין ישר את העוגות.
  • מחממים תנור ל- 175 מעלות

הכנת המלית-

  • מבשלים בקלחת את התפוחים עם הסוכר כ- 10 דקות,
  • משלבים את הקורנפלור לעוד דקה בישול.
  • מורידים מהאש ומשלבים את התבלינים. מצננים את המלית היטב.
  • מרדדים חצי מהבצק למלבן גדול .
  • מרססים או מורחים במעט שמן. מפזרים קינמון ומעל את התפוחים .
  • מגלגלים לכרוכית.
  • חותכים ל- 12 מנות ומניחים בתבניות מאפינס.
  • מניחים להתפחה של כחצי שעה .
  • מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה
  • שהעוגות יוצאות מהתנור מזגגים במעט דבש מהול במים.

שבלולי שמרים פרווה במלית תפוח וקינמון

 

עוד מתכונים מתוקים עם תפוחי עץ וקינמון 

מבחר ענק של מתכונים לראש השנה ולחגי תשרי 

אל תפספסו גם את המתכון הקודם – גלקטובוריקו מאפה פילו בדבש וחלב 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית

מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם משתפים בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

תגובות

תגובות