גלקטובוריקו – מאפה פילו דבש וחלב Galaktoboureko

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

גלקטובוריקו – מאפה פילו דבש וחלב Galaktoboureko

גלקטובוריקו הוא מאפה פילו מהמטבח הבלקני –

יווני טורקי – זה בעצם בורק חלב.

עלי פילו ממולאים בקרם פטיסייר הדרים, על בסיס חלב וסולת סמולינה.

מאפה פשוט חלומי – גן עדן של טעמים.

את המאפה הזה טעמתי לראשונה כשהייתי בחופשה, לפני כ- 20 שנה בטורקיה .

הוא היה חלק מהמאפים המתוקים שהוגשו בארוחת הערב המפוארת הטורקית

ואני פשוט השתגעתי מהטעם , לא הפסקתי לאכול אותו.

גלקטובוריקו הוא בעצם מעין בקלאווה חלבית. שתי שכבות של פילו במלית מושלמת של קרם חלב מופלא מתובל בסירופ דבש הדרים מתוק .

ראש השנה מתקרב וגם כל שאר החגים שאחריו ומה יותר מתאים ממאפה כזה מתוק וחלומי להפתיע את האורחים.

נצמדתי לגירסה  כאן  ושיניתי קצת לפי טעמים שלי,

הוספתי דבש ותבלינים לסירופ והפחתתי בכמויות הסוכר שממש אין בהם צורך.

יצא פשוט מאפה מושלם ,חגיגי ומרשים !

המאפה שלכם לחג – פותחים את הבוקר בחתיכה מגן עדן !

לצורך הכנת המאפה הצטיידתי בבצק פילו החדש של שמרית.

בצק פילו טרי , שנמצא במקרר, אין צורך להפשיר – ואני אומרת איך לא חשבו על זה קודם !

מאוד נוח לעבודה בצק פשוט נפלא.

את המאפה אפשר להגיש חמים והוא טעים גם קר ישירות מהמקרר.

המצרכים ממש פשוטים ואם יש לכם בצק פילו זמין במקרר – כל השאר

בטוח יש לכם במזווה אז רוצו להכין !

 

המצרכים –

חבילת עלי פילו של שמרית

100 גר’ חמאה מומסת

לקרם –

900 מ”ל חלב (מליטר חלב תורידו 1/3 כוס)

100 מ”ל שמנת מתוקה

3/4 כוס סולת דקה

1/2 כוס סוכר

3 כפות סוכר

כפית מחית וניל או 1/2 מקל וניל

או 3 שקיות סוכר וניל

4 ביצים

כף גרידה מתפוז או תפוזים מסוכרים קצוצים דק דק (אם אין אפשר לימון)

50 גר חמאה

מצרכים לסירופ דבש מתובל-

כוס וחצי מים

כוס סוכר

רבע כוס דבש

מקל קינמון שבור

3 מסמרי ציפורן שבורים מעט

גרעין של הל כתוש מעט

שרוכים של קליפת תפוז

אופן ההכנה-

בסיר כבד מניחים חלב ושמנת משלבים את חצי כוס הסוכר ותוכן של מקל הוניל.

מחממים על אש בינונית .

מקציפים את הביצים לקצף תפוח עם 3 כפות סוכר .כשהקצף תפוח משלבים את הסולת וממשיכים להקציף עוד כדקה.

מורידים את הסיר מהחימום ומשלבים את קצף הביצים בהדרגה לתוך החלב החם

תוך כדי בחישה מתמדת ממש כמו שעושים קרם פטיסייר.

מחזירים לחימום על אש בינונית ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה לדרגה של דייסת סולת.

מורידים מהאש .

משלבים את החמאה וגרידת התפוז.

תבנית מלבנית בגודל עלי הפילו.

משמנים תבנית בחמאה . מחלקים את חבילת העלים ל- 2

7 עלים בכל שכבה.

מניחים עלה מעל עלה כשבין העלים מורחים מעט חמאה.

משטחים את קרם הסולת מעל וממשיכים להניח עלים מרוחים ביניהם בחמאה.

לפני שמכניסים לתנור חותכים את המאפה למנות .

מכניסים לתנור לאפייה של כ- שעה.

בזמן שהמאפה בתנור מכינים סירופ דבש מתובל-

מחממים בסיר מים ,סוכר ודבש משלבים את כל התבלינים.

מבשלים בערך 20 דקות עד שהסירופ מסמיך.

מקררים היטב.

כשהמאפה יוצא מהתנור משקים אותו בסירופ.

מקשטים בקליפות התפוזים המסוכרות (מהסירופ)

מחכים מעט שיתקרר ואז פורסים .

 

 

פנקו את עצמכם ואת המשפחה ורוצו להכין !

אחד המתכונים השווים שתכינו

חג שמח ומתוק ושנה נפלאה ומתוקה

 

מנחשים מה זה ? מתכון מפתיע מחר יעלה לבלוג ,ממליצה לא לפספסזה מופלא*** עדכון המתכון כאן – תהנו שתפו ,ושימרו לכם במועדפים https://bit.ly/2m7yPI9

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום שבת, 21 בספטמבר 2019

גלקטובוריקו – מאפה פילו דבש וחלב Galaktoboureko

 

מבחר ענק של מתכונים לראש השנה ולחגי תשרי 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית

מתייגים אותי באינסטגרם 

 

וגם משתפים בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
יעל
6 months ago

באיזה חום אופים?