עוגת שמרים חלבה מבצק בריוש

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

עוגה שמרים אוורירית ורכה בטעם נפלא של חלבה , בתוספת אגוזים.

העוגה עשויה מבצק בריוש – בצק שמרים עשיר במיוחד בחלמונים , חמאה  וחלב .

מה שמעניק לו  מירקם אוורירי ורך.

זהו בצק שחייב לנוח במקרר לפחות 12 שעות .

הוא פשוט משתבח בתפיחה במקרר.

 

המרכיבים לבצק-

500 ג"ר קמח מנופה

25 ג"ר שמרים טריים (כף יבשים)

1/3 כוס סוכר

3 חלמונים

200 ג"ר חמאה  מומסת

ככוס  חלב

חצי כפית מלח

וניל

גרידת לימון

 

אופן ההכנה-

לערבב את השמרים בכוס עם מעט חלב וכפית סוכר. להניח בצד להתפחה.

בקערת המיקסר להניח את קמח מנופה. להוסיף סוכר, ביצים, תערובת השמרים והחלב ולהתחיל לערבל.

להוסיף בהדרגה את החמאה המומסת 

להמשיך ללוש את הבצק כ- 5-7 דקות. לקראת הסוף לשלב את המלח.

הבצק צריך לצאת מעט דביק.

 

להעביר את הבצק לקערה משומנת , לכסות בניילון ולהכניס למקרר.  ל- 12 שעות לפחות.

 

לחלק את הבצק ל-3 חלקים.

מכל חלק הכנתי עוגה לתבנית  בגודל 10/20

 

המילוי לעוגה אחת –

כ- 3 כפות ממרח חלב (ממרח שוקולד לבן)

3 כפות גדושות טחינה גולמית

פרורי חלבה וניל 

חופן אגוזי מלך קצוצים

גרד לימון

קינמון

 

לשטח את הבצק למלבן גדול .

למרוח את ממרח החלב.  

מעל  למרוח את הטחינה.

לפזר חלבה ואגוזים, לגרד קליפת לימון ולתבל בקינמון.

 

 

לגלגל את הבצק לכרוכית . לחתוך באמצע ולסובב לצורת קראנץ.

להניח בתבנית להתפחה של כ3/4 שעה.

למרוח בביצה טרופה ולהכניס לתנור מחומם 170 למשך כחצי שעה.

 

 

 

 

כל מתכוני עוגות השמרים שלי 

 

מתכונים נוספים עם חלבה 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

חזרה לדף הראשי !

 

תגובות

תגובות