עוגת שמרים במלית מרנג תפוזים אגוזים וקינמון.
העוגה הנפלאה הזו בניחוח חורפי טעים וכייפי.
חיבור טעמים פשוט נפלא בתוך בצק שמרים מצוין
הופך לאחת מהעוגות הטעימות שתכינו.
אם אתם אוהבי תפוזים שווה להכין
בצק להכנת 2 עוגות אינגליש גדולות
מצרכים לבצק-
500 ג”ר קמח מנופה
כף שמרים יבשים או 25 גרם טריים
1/4 כוס סוכר
גרד לימון/תפוז
120 גרם חמאה (חצי כוס שמן לפרווה – אפשר שמן קוקוס או שמן זית עדין)
1/2 כפית מלח
3 חלמונים (שומרים חלבונים למילוי )
כחצי גביע שמנת חמוצה (לפרווה קרם קוקוס )
המילוי-
3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
כף קינמון
גרד מתפוז שלם
1 כף ליקר תפוזים
3/4 כוס אגוזים קצוצים דק
אופן ההכנה –
מתחילים בהכנת הבצק-
בקערת המיקסר מערבבים את הקמח והסוכר. מוסיפים את השמרים, חלמונים, ושמנת ומתחילים לערבל במהירות נמוכה .
לאחר 2 דקות משלבים בהדרגה את קוביות החמאה. ממשיכים בלישה, במידה וחסר נוזלים תוסיפו עוד כף מהשמנת.
לקראת הסוף מוסיפים גם את המלח וגרדת הלימון.
הבצק מוכן לאחר כ- 7-8 דקות לישה, צריך לצאת רך מאוד.
עוטפים את הבצק בניילון לא צמוד ומכניסים למקרר ללילה.
מכינים את המלית-
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את האינסטנט פודינג.
מערבבים לתוך הקצף את הקינמון, הליקר, גרדת תפוז ואגוזים ומערבבים למסה אחידה.
מרדדים את הבצק למלבן גדול. מורחים מחצית מהמרנג על כל המלבן .
להכנת קראנץ מגלגלים לכרוכית, חותכים באמצע ומסובבים בצורת בורג
מכסים בניילון לא הדוק ומניחים להתפחה של כשעה.
מורחים בעדינות בביצה טרופה.
מחממים תנור לטמפרטורה 180 ומכניסים לאפייה של כחצי שעה עד 40 דקות או עד הזהבה יפה.
בזמן שהמאפים בתנור מערבבים בקערה 1/3 כוס אבקת סוכר ,2 כפות מיץ תפוזים ו1/2 כפית גרד תפוז.
כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם בציפוי ומחזירים לתנור לעוד כדקה אפיה.

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
מתנות קטנות האינסטגרם – מוזמנים לעקוב אחרי גם שם !
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף






היי,זה נראה נהדר רק ש…. יש לי בעיה עם מוצרים חלביים, את יכולה להמליץ על תחליפים?
היי במקום חמאה שימי חצי כוס שמן
במקום שמנת קרם קוקוס