עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
הדובדבנים עדיין כאן, ואני אוהבת אותם בקינוחים שלי…
הכנתי עוגת שמרים במלית של דובדבנים טריים.
פשוט עוגה מהממת בטעמה וקלה להכנה.
הטעם מזכיר קצת טעמה של סופגניה טובה.
החומרים לבצק – ל 3 עוגות
550 ג"ר קמח
כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
200 ג"ר חמאה
1/2 כפית גרד לימון
1 סוכר וניל
2 חלמונים
1/2 כפית מלח
1 כוס חלב
- המלית– לעוגה אחת
150 ג"ר דובדבנים טריים מגולענים
1/2 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
כפית מיץ לימון
כפית חמאה
1 כף ליקר דובדבנים
1 כף ריבת דובדבנים טובה
1/2 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
כפית מיץ לימון
כפית חמאה
1 כף ליקר דובדבנים
1 כף ריבת דובדבנים טובה
לציפוי העוגה-
1/3 כוס אבקת סוכר
כפית מיץ לימון
1/3 כוס אבקת סוכר
כפית מיץ לימון
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של מתנות קטנות
אופן ההכנה-
נתחיל עם הכנת המילוי-
לבשל בסיר את הדובדבנים, הלימון, הסוכר והקורנפלור. לאחר 4-5 דקות כשמסמיך יש להוריד מהאש, להוסיף גרד לימון ליקר וחמאה, לקרר. לשלב כף ריבה.
הכנת הבצק- הבצק ל3 עוגות
בקערת המיקסר להניח שמרים עם כפית סוכר ומעט מהחלב. לאחר 5 דקות להוסיף את הקמח הסוכר ביצים וניל וחלב לערבל מעט ולהוסיף את החמאה הרכה. לקראת סוף העירבול להוסיף את המלח וגרד לימון. הבצק צריך לצאת רך וגמיש נפרד מדפנות הקערה.
לעטוף את הבצק בניילון לא צמוד ולהכניס להתפחה במקרר, ללילה או ל- 4 שעות לפחות.
לחלק את הבצק ל- 3.
לרדד למלבן גדול .
למרוח את המילוי על הבצק ולחלק ל- 6
לגלגל כל חלק לשושנה ולהניח בתבנית.
להניח להתפחה לכ- 3/4 שעה.
למרוח במעט ביצה טרופה ולהכניס לתנור מחומם 170-180 לכ-1/2 שעה.
לאחר האפייה לערבב אבקת סוכר עם כפית לימון ולהבריש מעל העוגה.
הבצק מתאים למילוי שוקולד ,פרג גבינה ומה שאוהבים.
למתכונים נוספים עם דובדבנים כנסו לכאן
Subscribe
Login
0 Comments