עוגת שוקולד שקדים – קערה אחת ומטרפה
עוגת השוקולד הזו יוצאת רכה ,עסיסית ופשוט נהדרת.
זמן ההכנה שלה הוא בדיוק 5 דקות .
אין צורך במיקסר – לא מסובך , עוגה למתחילים !
שילוב של חופן שקדים טחונים בתוך העוגה – מעשיר ויוצר מירקם נהדר.
העוגה הכי אהובה בבית .
עוגת שוקולד זריזה להכנה וקוצרת מחמאות
אני השקעתי (הכנתי אותה כעוגה ליום הולדת )
גם בציפוי העוגה עם קרם קצפת וציפוי גנאש (לא חובה אבל מוסיף ומעשיר את העוגה ).
הכנתי אותה בתבנית קוגלהוף עם חור – הכמות מתאימה גם ל- 2 אינגליש קייק או תבנית 24
העוגה הזו מאוד טעימה בגרסה החלבית שלה –
במידה ובכל זאת רוצים להכין אותה פרווה – מחליפים שמנת חמוצה בקרם קוקוס
המצרכים –
4 ביצים
כוס ושליש סוכר
שקית סוכר וניל או כף תמצית רום
200 מ”ל שמנת חמוצה (אריזה)
3/4 כוס שמן
קורט מלח
כוס קמח
חצי שקית אבקת אפייה
רבע כוס שקדים טחונים
שליש כוס אבקת קקאו (3 כפות גדושות )
הציפוי והקרם –
100 גר’ שוקולד מריר
מעט רום
אריזה 250 מ”ל -שמנת מתוקה 38%
כף סוכר
אופן ההכנה –
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מכינים תבנית משומנת בחמאה ומפזרים מעט אבקת שקדים טחונים .
- מניחים את הביצים בקערה ומוסיפים את הסוכר – טורפים היטב לתערובת אחידה
- משלבים לתוך הקערה גם את הוניל,מלח, שמן,ושמנת חמוצה. טורפים היטב לתערובת הומוגנית.
- מנפים (חשוב מאוד) את הקמח והקקאו עם אבקת האפייה ומשלבים לתערובת מערבבים יחד גם את אבקת השקדים הטחונים.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפייה 40-50 דקות
- בודקים עם קיסם שהעוגה מוכנה . מוציאים ומקררים.
הכנת הקרם –
מחממים 1/3 כוס שמנת מתוקה במיקרו ומשלבים את קוביות השוקולד. לאחר שהשוקולד נמס מערבבים לקבלת קרם גנאש חלק. אפשר לשלב מעט רום.
אם רוצים קרם קצפת באמצע- מקציפים את השמנת הנותרת עם כף סוכר לקצפת יציבה.
חוצים את העוגה ומצפים בקצפת.
מעל העוגה מצפים בגנאש השוקולד.
מהממת רוצו להכין ולקצור מחמאות – עוגת שוקולד הכי טעימה ומהירה שיש !
מתכונים לעוגות בחושות
אוהבים שוקולד ? – מאגר מתכונים לעוגות שוקולד
מבחר ענק של מתכונים לארוחות השבת
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”