זו עוגה קלה ונהדרת ובימי הפסח הכנתי אותה כמה וכמה פעמים .
כולם אוהבים ומבקשים רק אותה .
מתכון מהיר וקל כמו שאתם אוהבים …
בגרסת הפסח היא ממש ממש טעימה.
תכינו תבנית אינגליש סטנדרטית ואם יש לכם הרבה אורחים אז מראש תכפילו כמויות ותכינו 2 תבניות כאלה .
עוגה קלה קלה וטעימה.
הכל בכוס מדידה אוניברסלית !
המצרכים-
2 ביצים
חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל או כפית רום
קורט מלח
רבע כוס טחינה – במידה ולא אוכלים טחינה תחליפו בחמאת שקדים או 2 כפות שמן
חצי כוס שמן
כף גדושה ממרח שוקולד (השחר ,נוטלה מה שיש)
רבע כוס קקאו (2 כפות מלאות)
חצי כוס אגוזי מלך טחונים דק -או כל אגוז אחר
רבע כוס קמח מצה טחון דק- אחרי פסח מחליפים בקמח שיפון או רגיל
רבע כוס קמח תפוחי אדמה – אחרי פסח מחליפים בקמח שיפון או רגיל
חצי שקית אבקת אפייה -(כפית גדושה)
אפשר להוסיף גרידה של תפוז – לא חובה
חופן שוקולד צ’יפס למעלה
אופן ההכנה –
הכל מערבבים בקערה ומטרפה.
מתחילים לפי הסדר – ביצים ,סוכר וניל מלח טורפים היטב.
מוסיפים שמן, וטחינה מערבבים ומוסיפים את הקמחים .
טורפים היטב לתערובת אחידה ומעבירים את הבלילה לתבנית.
אני פיזרתי למעלה חופן שוקולד צ’יפס -לא חייבים .
אופים בחום 180 חצי שעה אחר כך מורידים ל- 160 לעוד 10 דקות עד שרואים שהעוגה יציבה.
ציפוי – לא חובה
רבע כוס שמנת
50 גר’ שוקולד
לחמם שמנת ולהמיס שוקולד .
לצפות את העוגה.
מוזמנים לאינסטגרם שלי שם תוכלו לראות את כל הסרטונים שלי
מתנות קטנות האינסטגרם
לוחצים כאן לחוברת הקינוחים לפסח במיוחד !
חוברת מתכונים לפסח מאגר ענק
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם
היוש, נקרא נפלא.
כדי להכין בתבנית 30*20, איך להגדיל את החומרים? פי 1.5? וכמה זמן לאפות? האם באותו החום?
כן זמן האפייה ישתנה תבדקי עם קיסם לפני שאת מוציאה