עוגת ראווה מהממת – לא של קונדיטוריות אלה של בית !
יום הולדת במשפחה זו תמיד סיבה מספיק טובה לעוגה מיוחדת במינה.
שבוע שעבר חגגנו יום הולדת ליובל בני.
הכנתי לו עוגה עם כל המרכיבים שהוא אוהב.
שילוב של פרג ,מוס וניל ופירות יער
אחת העוגות הטעימות שיצא לי להכין .
וממה מורכבת העוגה ?
עוגת טורט עשירה עם שילוב של פרג
בין שכבות העוגה רוטב פירות יער ומוס וניל ומעל הכל קצפת לקישוט.
ביס מופלא מלא בטעמים נהדרים
אוהבים פרג ?
כנסו כאן מאגר מתכוני הפרג שלי
עוגת פרג חגיגית עם מוס וניל ופירות יער – עוגת ראווה מהממת
תבנית 24 עגולה קפיצית
המצרכים-
לטורט פרג
5 ביצים
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כפית גדושה גרידה מלימון
2 כפות מיץ לימון
1/4 כוס חלב/מים
1/3 כוס שמן
כוס +כף קמח תופח
רבע כוס פרג טחון גס
קורט מלח
למוס וניל-
כוס 240 מ”ל חלב
2 חלמונים
כפית מחית וניל
1/4 כוס סוכר
כפית ג’לטין
2 אריזות שמנת מתוקה 38%
2 כפות אבקת סוכר
שקית סוכר וניל
לרוטב פירות יער – (ניתן להשתמש גם בריבה ולדלל במעט מים )
120 גר’ פירות יער קפואים
1/4 כוס סוכר
כפית קורנפלור
3 כפות מים
אופן ההכנה –
הכנת העוגה –
- מפרידים ביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף תפוח ויציב
- בקערה נוספת טורפים חלמונים עם שמן ,לימון, וניל, חלב גרידה של לימון
- מערבבים קמח ופרג ומשלבים לתוך תערובת החלמונים.
- מקפלים את קצף החלבונים לתערובת בקערה ומערבבים בעדינות עד לקבלת מסה חלקה.
- מעבירים לתבנית משומנת
- מכניסים לאפייה כ- 40 דקות 180 מעלות עד שהעוגה יציבה אפשר לבדוק עם קיסם.
- מקררים היטב.
- מכינים את המוס קרם הוניל-
- בקלחת מניחים 200 מ”ל חלב, וניל וסוכר.
- את הג’לטין ממיסים בחלב הנותר.
- בקערה טורפים את החלמונים. שהחלב מגיע לסף רתיחה מורידים מהאש ומקררים מעט. מעבירים מעט לחלמונים, (השוואת טמפרטורה)
- טורפים ומשלבים את החלמונים לחלב החם, תוך כדי ערבוב תמידי.
- מחזירים לבישול ומבשלים עוד 2-3 דקות עד שהקרם מסמיך מעט.
- משלבים את הג’לטין לתוך התערובת טורפים עוד כדקה ומורידים מהאש.
- מעבירים לקירור במקרר.
- מכינים את רוטב פירות היער – מבשלים את פירות היער עם הסוכר 10 דקות ואז מערבבים קורנפלור עם המים ומשלבים פנימה מערבבים עוד כדקה להסמכה של התערובת
- מורידים מהאש ומקררים.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הוניל ואבקת הסוכר.
- 1/3 מהקצפת משאירים לקישוט העוגה למעלה.
- ל2/3 הקצפת הנותרת משלבים את קרם הוניל ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד .
- בניית העוגה –
- פורסים את העוגה ל- 3
- מרטיבים אותה במי סוכר עם מעט וניל או רום (חצי כוס מים עם כף סוכר ומעט וניל)
- מורחים על השכבה הראשונה את רוטב פירות היער ומכסים בחצי ממוס הוניל.
- שכבה אמצעים מורחים במוס שנותר.
- השכבה העליונה מצפים בקצפת ומקשטים.
חלום של עוגה !
כנסו כאן- מתכונים לכל העוגות שלי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם
לגרסה פרווה, למה אפשר להמיר את החלב במוס וניל??