עוגת פרג רכה עסיסית פשוט מושלמת.
כמה דקות עבודה .
עוגת פרג של אמא עם שינויים קטנים שלי ברוח הזמן .
זה המתכון המקורי מקופסת המתכונים של אמא.
הציפוי גנאש שוקולד משלים את העוגה – משתלב מצוין לעוגות פרג.
השתמשו רק בפרג טחון טרי !
המצרכים לעוגה בתבנית קוטר 26 או 2 תבניות אינגליש קייק
4 ביצים
200 ג"ר חמאה רכה
כוס ורבע סוכר
1 סוכר וניל
כפית גרד לימון
2/3 כוס חלב
כוס פרג טחון טרי
כוס ורבע קמח תופח (או קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה)
אופן ההכנה-
בקערה המיקסר לטרוף את ביצים וכוס סוכר- עד לקבלת לקצף בהיר.
(במקור מפרידים חלבונים וצהובים ומקציפים את החלבונים לחוד – אפשרי בהחלט)
לערבב חמאה רכה, רבע כוס סוכר, וניל, גרד לימון וחלב. להוסיף לביצים.
לערבב את הפרג והקמח, ולאחד לתערובת הביצים.
להעביר את התערובת לתבנית משומנת היטב .
להכניס לתנור מחומם ל- 170 מעלות לאפיה של כ 40 דקות.
לאחר שהעוגה התקררה להכין את השוקולד-
100 ג"ר שוקולד מריר (אפשר חצי שוקולד חלב)
100 מ"ל שמנת מתוקה
כפית רום
לחמם שמנת במיקרו.
להכניס את קוביות השוקולד ולערבב עד שהתערובת הופכת חלקה .
לשלב את הרום.
לצפות את העוגה בגנאש.
עוגת פרג רכה וטעימה בשעה עבודה !
כנסו לדף של הבלוג בפייסבוק תודה 🙂
ולאינסטגרם שלי – בואו לעקוב אחריי