עוגת פאי תפוחים עם קרם וניל קראמבל ואוכמניות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

אז עזבתי לרגע את עוגות הגבינה והכנתי עוגת תפוחים, אבל הפעם ממש מפתיעה.

הכנתי עוגת פאי תפוחים מאוד מיוחדת.

האתגר שלי היה להכין קינוח שיתאים לאורחים שלי שאינם יכולים לאכול מוצרי חלב.

זה קינוח שיכול להיות פרווה ללא מוצרי חלב ואפילו טבעוני.

אז בואו ותראו איך בדיוק הכנתי

העוגה מורכבת משכבת בצק פריך פשוט וקל

מעליו מונחים קוביות תפוחים

מצופים בקרם וניל נהדר (הקרם וניל ממש מדמה קרם חלבי )

ושוב שכבת תפוחים וקרם וניל ולסיום למעלה שכבת קראמבל בשילוב עם אוכמניות טריות לקישוט.

יצאה עוגה יפייפיה.

תכירו את הנטורינה בטעם חמאה מוצר חדש וגאוני של  שמרית

למי שחסר טעם של חמאה במתכוני הפרווה – ממליצה על נטורינה בטעם חמאה שמחליפה את החמאה במתכונים והמאפה יוצא ממש מושלם.

מכינים תבנית 22 מרופדת בניר אפייה ומשומנת היטב גם בדפנות.

לסרטון הכנה תוכלו לגלוש כאן 

המצרכים-

לבצק בתחתית-

150 גר’ נטורינה בטעם חמאה

1/4 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

קורט מלח

גרידה מלימון

240 גר’ קמח

כפית אבקת אפייה

כף מים קרים

מלית –

קרם וניל

פחית קרם קוקוס (400 מ”ל)

שקית פודינג בטעם וניל (השתמשתי בווניל צרפתי- ככה כתוב על האריזה) 80 גר’

2 כפות סוכר

6 תפוחים זהובים או אדומים

קלופים וחתוכים לקוביות

רבע כוס אוכמניות קפואות או טריות

לקראמבל –

40 גר’ נטורינה בטעם חמאה

80  גר’ קמח

כף סוכר

שקית ס.וניל

קורט מלח

אופן ההכנה –

קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות מזלפים חצי לימון סחוט.

מכינים את הבצק .

בקערה מרככים את הנטורינה/חמאה.

מוסיפים סוכר מערבבים קצת ומוסיפים את שאר המרכיבים.

לשים עד לקבלת בצק אחיד .

משטחים על התבנית ויוצרים  גם שוליים.

אפשר לרדד על נייר מקומח ולהעביר לתבנית, או פשוט להדק עם הידיים לתבנית.

מכניסים לפריזר.

מכינים את קרם הווניל-

מערבבים בקערה את הפודינג והסוכר.

מוסיפים חצי כוס קרם קוקוס ומערבבים .

מחממים את שאר קרם הקוקוס לסף רתיחה.

מורידים מהאש ומוסיפים לקערה עם הפודינג בהדרגה תוך כדי בחישה.

התערובת מסמיכה.

מערבבים היטב ומנחים בצד.

 

מכינים את תערובת הקראמבל-

מערבבים ומפוררים הכל לתערובת פירורית.

הרכבת העוגה.

מוציאים את התבנית עם הבצק.

מפזרים קוביות תפוחים מעל התחתית מחצית מהכמות.

מוזגים בעזרת גף חצי מקרם הוניל.

ושוב תפוחים ושוב הקרם שנותר.

מפזרים אוכמניות וקראמבל מלמעלה.

אופים בתנור 175

כ- 50 דקות

לקרר היטב לפני שפורסים- מומלץ להכניס למקרר – כך גם יותר קל אחר כך לחלץ את העוגה מהתבנית.

אני חתכתי חתיכה ראשונה כשהייתה חמה וזה התפרק לי קצת – לכן עדיף לקרר היטב אפילו במקרר, זה מאוד טעים קר ונחתך ממש מעולה .

יש לכם אינסטגרם ? 

מצטרפים עכשיו לעמוד שלי ועוקבים אחרי 

מתכונים לעוגות תפוחים 

חוברת המתכונים לשבועות 

 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments