
עוגת פאדג' שוקולד פרווה טבעונית .
צריכים להכין עוגת שוקולד לבית הספר שתהיה פרווה/טבעונית וטעימה?
בואו תכינו עוגה מושלמת ומעולה שמתאימה בול לל"ג בעומר ולמסיבות הסיום של הילדים .
ללא חלב או ביצים !
אם יש בקשה להביא עוגת שוקולד טבעונית (כמו אצל הנכד שלי בגן )
אז תכינו את העוגה הבאה
עוגת פאדג' שוקולד מהממת בקלי קלות.
מרקם מושלם של פאדג' שוקולדי נמס בפה ,כל מכורי השוקולד זו עוגה מושלמת בשבילכם 🙂
המצרכים –
2 כוסות קמח
1/4 כוס קמח שקדים (שקדים טחונים דק)
שקית אבקת אפייה
כפית סודה לשתיה
2 כפות קקאו (20גר')
100 גר' שוקולד מריר
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות שמן קוקוס /רגיל
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
כפית חומץ/לימון
גרדת תפוז
קורט מלח
כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
ציפוי-
100 גר' שוקולד מריר
3 כפות טחינה / אפשר במקום טחינה קרם קוקוס או כף שמן
מעט רום
מחממים תנור ל 175 מעלות
מכינים 3 קערות
בקערה אחת מניחים את קוביות השוקולד ומכניסים למיקרו בפולסים עד שהשוקולד נמס.
משלבים לתוכו את הטחינה ושמן הקוקוס.
בקערה שניה טורפים את הנוזלים והסוכר – שמן, מיץ תפוזים, סוכר , סוכר וניל, חומץ וגרדת תפוז.
לקערה נוספת מנפים את הקמח והקקאו. מוסיפים את אבקת אפייה והסודה לשתיה ומערבבים היטב.
משלבים את השוקולד המומס לקערת הנוזלים.
מערבבים היטב ומשלבים את הקמח .
מערבבים למסה אחידה, מעבירים לתבנית ומכניסים לאפייה.
כ חצי שעה.
כשהעוגה מתקררת מכינים את הציפוי-
מחממים שוקולד במיקרו עד שנמס
מוסיפים את הטחינה והרום
מצפים את העוגה.
מקשטים בסוכריות צבעוניות או למבוגרים באגוזים – קוקוס.
מי אמר שוקולד ולא קיבל 🙂 ביס מושלם שוקולדי ומושחת !
כמה הערות –
לא טבעונים? -מפחדים שהעוגה לא תצליח ? – יכולים להוסיף לתערובת הרטובה 2 ביצים ולהפחית שליש כוס מכמות מיץ התפוזים.
במקום קמח השקדים אפשר להחליף בקמח רגיל או אגוזי מלך טחונים דק דק.
לא אוהבים טחינה – תוכלו להחליף בשמן
כאן תמצאו את כל קינוחי הפרווה שלי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – "מתנות קטנות התפריט היומי "
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !