עוגת סולת ופרג – מתכון לעוגת סולת פרג רכה עסיסית פשוט חלום.
עוגה ממש קלה להכנה בוחשים הכל בקערה אחת ומכניסים מיד לאפייה בתנור
5 דקות עבודה ויש לכם עוגה נהדרת לפינוקיישן .
אני ממש חובבת עוגות עם סולת ואם יש תוספת של פרג אז בכלל זה מושלם !
אז אם אתם כמוני, אוהבי פרג וגם סולת זו עוגה ששוה לכם להכין .
כשהעוגה יוצאת מהתנור משקים אותה בסירופ סוכר תפוזי – הרוטב נספג בעוגה ,
יוצאת כל עסיסית שזה פשוט ביס מופלא.
העוגה טעימה מאוד בגרסה החלבית שלה אך גם טובה כ- פרווה.
אתן כאן את שתי האופציות.
השבוע הכנתי אותה עם העוקבים שלי, אצלי בסטורי באינסטגרם
אז אם אתם עדיין לא עוקבים אחרי – זה הזמן כנסו כאן !
המצרכים לעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית
אם רוצים להכין בתבנית מלבנית או עגולה – מכפילים כמויות!
במידה ואינכם חובבי פרג תוכלו להחליף את כמות הפרג בקוקוס,אגוזים,שקדים וכו’.
עוגת סולת ופרג –
מתכון לעוגת סולת פרג רכה עסיסית פשוט חלום
המצרכים –
2 ביצים
100 גר’ חמאה/נטורינה לפרווה
150 מ”ל יוגורט/מיץ תפוזים/חלב צמחי לפרווה
1/3 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
קורט מלח
גרידה מתפוז
1/3 כוס פרג (מערבבים פרג טחון עם זרעי פרג לא טחונים)
1/3 כוס סולת
חצי כוס +כף קמח
חצי שקית אבקת אפייה
לסירופ-
חצי כוס סוכר
3/4 כוס מים
מיץ מחצי תפוז
קליפות תפוזים
אופן ההכנה –
מחממים תנור על 180 מעלות טורבו
- טורפים את החמאה עם הסוכר והוניל לתערובת חלקה.
- מוסיפים ביצים ,נוזלים וגרידה של תפוז.
- משלבים את היבשים – פרג,קמח,סולת אבקת אפייה ומערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה.
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק.
- אופים 30-40 דקות או עד שהעוגה יציבה במרכזה אפשר לבדוק עם קיסם.
- בזמן שהעוגה בתנור מבשלים את הסירופ על האש עד שהוא מסמיך מעט.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור “משקים” את העוגה בסירופ.
- ממתינים כמה שעות ואז העוגה סופגת היטב את הסירופ והיא במייטבה.
- מומלץ להכין יום לפני הההגשה.
עוגת סולת ופרג – מתכון לעוגת סולת פרג רכה עסיסית פשוט חלום
אתם חייבים להכין אותה
אוהבים פרג ? – כנסו כאן מאגר ענק של מתכונים עם פרג
מתכונים לפורים
מאגר העוגות הבחושות שלי
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !