עוגה בחושה ונילית מהממת המכילה
שמנת חמאה וגם שמן – מה שיוצר לעוגה מירקם מדהים וכמובן טעם מופלא.
ציפוי של תותים מענג מעל התערובת משלים את העוגה ומייחד אותה.
נצלו את סוף עונת התותים ובואו להכין ,
מתאימה גם לשבועות לכל מי שלא מחבב עוגות גבינה כבדות .
עוגה קלילה ושילוב עם פירות תמיד מתאים,
שטרוייזל מכסה את העוגה ומוסיף עוד שכבה נהדרת
אוהבת עוגות בשכבות 🙂
המצרכים – תבנית 20/40 או תבנית חד פעמית מלבנית
לעוגה-
4 ביצים
כוס סוכר
100 גר’ חמאה
2/3 כוס שמן (80 גר’)
סוכר וניל
200 מ”ל שמנת חמוצה (גביע)
2 וחצי כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
ציפוי התותים-
300 גר’ תותים טריים
2 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
2 חלבונים + 1/4 כוס סוכר
כאשר התותים נעלמים מהשוק אפשר להחליף בדובדבנים ,פירות יער, משמש או כל פרי אחר !
לשטרוייזל
50 גר’ חמאה
כף סוכר
2/3 כוס קמח
סוכר וניל
גרידה מחצי לימון
מכינים את ציפוי התותים –
טוחנים את התותים למחית חלקה.
בקלחת מחממים את התותים עם הסוכר,
משלבים את הקורנפלור ומערבבים עד ליצירת תערובת סמיכה.
מקררים ומניחים בצד.
בקערה מניחים ביצים עם סוכר ומקציפים מעט לתערובת בהירה.
משלבים את החמאה הרכה,וניל והשמן.
משלבים גם את השמנת החמוצה.
מוסיפים את הקמח מנופה לתוך התערובת עם אבקת אפייה.
מערבבים לתערובת אחידה.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה.
מערבבים לתוך התותים המבושלים.
מכינים גם את השטרויזל- בקערה מערבבים את כל המצרכים לתערובת פירורית.
הרכבת העוגה –
משטחים את תערובת העוגה על התבנית , מעליה מניחים את תערובת התותים באחידות.
מכניסים לתנור 180 מעלות . אופים כ 15 דקות.
מפזרים את פירורי השטרוייזל וממשיכים לאפות עוד כ- 30-40 דקות.
נפלא !
חג שמח !