רוצים להכין עוגה טעימה ומהירה שכולם אוהבים ?
עוגה מעולה לשבת או סתם לפינוק של אמצע השבוע
רכה וטעימה, בטעם וריח של וניל שאהוב עלי במיוחד .
ממש קלה להכנה .
אפשר להכין אותה כעוגה בחושה ואם רוצים שהיא תצא יותר גבוהה ואוורירית, מפרידים ביצים ומקציפים את החלבונים לחוד.
בשני המקרים היא יוצאת טעימה ושווה.
בתוך העוגה אני משתמשת בקרם קוקוס במקום נוזלים רגילים וזה המרכיב שעושה את ההבדל בין עוגת וניל / תפוזים פשוטה, לעוגה רכה, טעימה ועסיסית.
מה צריך ? – תבנית סבתא עם חור ואם אתם רוצים עוגה מדוגמת כמו מז’ורנאל ,
אני ממש ממליצה לכם להצטייד בתבנית של נורדיק, לפחות אחת כזו.
כדי לשבח את העוגה – אפשר להחליף 1/4 כוס מכמות הקמח בקוקוס או שקדים טחונים !
איך מכינים ? עוגת וניל – מתכון לעוגת וניל רכה ועסיסית פשוט מנצחת
משמנים תבנית סבתא או עגולה בקוטר 26 או שתי תבניות אינגליש קייק
המצרכים –
5 ביצים
כוס סוכר (אפשר יותר לי זה מספיק)
3/4 כוס שמן
שקית אינסטנט פודינג וניל
כפית ת. וניל איכותית או 2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס קרם קוקוס (ממליצה לא להחליף ! אבל אם תרצו אפשר חלב או מיץ תפוזים)
גרידה מתפוז או לימון
2 כוסות קמח מנופה (אני החלפתי רבע כוס קמח – בקמח שקדים )
שקית אבקת אפייה
אופן ההכנה-
- מניחים את הביצים בקערת המיקסר ומקציפים עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
- משלבים את אינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עוד כדקה.
- מנמיכים את המיקסר למהירות איטית ומשלבים את שאר המצרכים לסירוגין , פעם נוזלים ופעם קמח עד לקבלת תערובת אחידה.
- אם רוצים עוגה גבוהה ואוורירית יותר – מפרידים את הביצים ומקציפים חלבונים עם סוכר לחוד לקצף יציב. משלבים גם אינסטנט פודינג לקצף , את שאר המרכיבים מערבבים בקערה לחוד ואז משלבים את החלבונים בהדרגה לתוך התערובת תוך כדי עירבוב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש על 175 כ- 40 דקות אפייה.
עוגת וניל קלה להכנה – רכה ועסיסית פשוט מנצחת !
מבחר מתכונים לעוגות בחושות
מבחר מתכונים פרווה
מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית
יש לכם אינסטגרם ?
בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !
מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן