פאי גבינה ממש כמו של פעם כמו שהיו מכינות הסבתות
עם בצק פריך וגבינה זה כל כך טעים פשוט נהדר.
בצק פריך עם מלית גבינה נהדרת, שאותה מערבבים בקערה אחת ומטרפה.
זו עוגת הגבינה שאני הכי אוהבת .
מכינים תבנית טארט מתפרקת קוטר 24 – הכי נוח לעבוד איתה יש לקנות בכל חנות לכלי בית או בשוק.
אם אין תכינו בתבנית קפיצית 24
טארט גבינה של פעם
המצרכים –
בצק פריך –
150 גר’ חמאה
2 ורבע כוסות קמח
חצי כוס אבקת סוכר
קורט מלח
חלמון
2-3 כפות מים קרים
לתערובת הגבינה-
700 גר’ גבינה לבנה 9% מסוננת מנוזלים
שימו כמה שעות על נייר סופג במסננת .
2 גביעים 200 מ”ל שמנת חמוצה של פעם 28%
כוס סוכר
כפית מחית וניל או 2 שקיות סוכר וניל
40 גר’ קורנפלור – 3 כפות
כף גדושה קמח
כפית גרידה מלימון
5 ביצים +חלבון שנשאר מהבצק
אופן ההכנה –
מכינים את הבצק במעבד מזון או במיקסר – מכניסים קמח וחמאה ומערבלים עד לפירורים,
ואז מוסיפים את שאר המרכיבים אם יש צורך בתוספת של מים תוסיפו.
לאחר שהבצק חלק לתת לו מנוחה קצרה.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה ומעבירים לתבנית ומהדקים מסביב , גם את הדפנות.
אוספים ושומרים את השאריות של הבצק מהם נקשט מלמעלה.
שמים את התבנית בקירור של רבע שעה.
אופים את הבצק באפייה עיוורת – שמים נייר אפייה מעל הבצק ומעליו 2 כוסות של קטניות או תבנית קטנה יותר כבדה , כדי שהבצק ישאר שטוח.
אופים 20 דקות 170 מעלות ומוציאים.
טורפים בקערה את כל המרכיבים של הגבינה לתערובת אחידה וחלקה.
מעבירים מעל הבצק
מרדדים את שאריות הבצק וחותכים כמה רצועות ומקשטים בשתי וערב מלמעלה
מכניסים את העוגה לתנור 160 מעלות – 20 דקות ,אחר כך מנמיכים טמפרטורה ל – 150 עוד כשעה אפייה .