עוגת גבינה שהיא מלכה – יפה גבוהה אוורירית פשוט מושלמת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת גבינה שהיא מלכה – יפה גבוהה אוורירית פשוט מושלמת

עוגה חגיגית ומרשימה ותדעו שהיא ממש פשוטה להכנה.

עוקבים אחרי ההוראות בדיוק ולא מפספסים אף הוראה וכך יוצאת עוגה נהדרת.

הסוד לעוגת גבינה מוצלחת הוא –

  • סינון של הגבינות והשמנת ממש טוב.
  • אפייה בתוך סיר עם דפנות גבוהות שיושב בתוך מים .
  • לעקוב במדוייק על טמפרטורות האפייה

העוגה עצמה היא ללא בצק או תחתית – תמיד אפשר להוסיף אם רוצים.

כאן היא עם תחתית בצק ביסקויטים-

יוצאת נהדרת בלי נוזלים למטה – הסינון של נוזלי הגבינה יוצר עוגה פחות רטובה וכמו כן מאפשר להשתמש בכמה שפחות קמח.

השתמשתי פה בקמח ללא גלוטן אפשר להחליף בכל קמח.

ללא גלוטן, ללא תחתית ! ולכן היא גם עוגה לייט, ואם תפחיתו סוכר היא ממש נהדרת אפילו לדיאטה.

רוצים לשדרג אותה לעוגה חגיגית ? מקשטים בקצפת ופירות או מה שתרצו, זו עוגה בסיסית לכל תוספת.

במידה ורוצים להכין אותה ללא סוכר משתמשים בתחליף סוכר.

מכינים סיר (אני מכינה בסיר ג'חנון קוטר 22) מרופד בתחתית בנייר אפייה ומשומן היטב בצדדים.

עוגת גבינה שהיא מלכה – יפה גבוהה אוורירית פשוט מושלמת

המצרכים –

7 ביצים מופרדות (תוספת של עוד 2 חלבונים תרים אותה עוד לגובה)

קילו גבינה לבנה 5-9%

גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל

כוס + 2 כפות סוכר

וניל – כפית מחית או 3 שקיות סוכר וניל

1/3 כוס שמנת מתוקה

1/3 כוס קורנפלור (אפשר כל קמח אחר גם ללא גלוטן וגם קמח רגיל)

אופן ההכנה –

 

בשלב ראשון יום או אפילו יומיים לפני – מניחים את הגבינות והשמנת על שכבות של נייר סופג בתוך מסננת להגרת הנוזלים, מכסים בעוד 2 שכבות נייר ומכניסים למקרר. (כאן מתכון מדוייק לגבינה למאפים)

מחממים תנור 180 מעלות לא טורבו

  • מוציאים את הביצים כשעה לפני ההכנה .
  • מפרידים ביצים- מומלץ וקל יותר להפריד כשהן קרות.
  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח .
  • בקערה נוספת מערבבים את כל המצרכים – חלמונים,גבינות,שמנת מתוקה,וניל,  וקורנפלור.
  • משלבים בעדינות את החלבונים המוקצפים לתוך התערובת.מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית.
  • מרתיחים מים וממלאים תבנית גדולה יותר מהסיר
  • מניחים את הסיר בתוך התבנית
  • מכניסים לתנור 10 דקות על 180 מעלות
  • לאחר מכן מורידים טמפרטורה של התנור ל – 150 לעוד שעה וחצי אפייה.

 

חוברת מתכונים לשבועות – לוחצים כאן לקבלת החוברת 

פשטידות ומלוחים

רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?

קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ 

או גם כאן קבוצת ווטסאפ שלי

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של "מתנות קטנות" בלוג אוכל.

מוגנות ע"י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות