עוגת גבינה רומנית – חיתוכיות גבינה נוסטלגיות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת גבינה רומנית – חיתוכיות גבינה נוסטלגיות

עוגת גבינה המורכבת משכבות של עוגת טורט וביניהם תערובת גבינה .

עוגה עשירה וטעימה והיא לא מאוד מתוקה או כבדה, מאוד עדינה בטעמה.

את העוגה הזו אני זוכרת מילדותי בכל מוצאי שבת כשביקרנו אצל דודה של אבא,

תמיד הוגשה לנו העוגה הזו –  עוגת גבינה בשכבות.

לפני כמה חודשים נתקלתי בסרטון שהעלתה חברתי הבלבוסטה הרומניה אסתר ברקו.

סרטון של אותה עוגה שזכרתי מילדותי.

הסרטון ברומנית אבל בקלות אפשר להבין איך מכינים.

הכנתי את העוגה , בעיקר מדדתי ושקלתי לפי איך שהרגיש לי ויצאה עוגה נפלאה .

העוגה מורכבת משכבות שמכינים משתי תערובת – אחת של עוגת טורט בחושה ואחת של גבינה

זה רק נשמע מסובך, אבל היא ממש ממש קלה ומהירה להכנה.

איך מכינים עוגת גבינה רומנית ?

כזו מהממת

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

 

ממליצה להכין בתבנית פיירקס מלבנית בינונית  כ- 18/28

המצרכים –

לתערובת העוגה-

2 ביצים

1/3 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

1/4 כוס שמן

1/4 כוס חלב

1/2 כוס +כף קמח (90 גר’)

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

לתערובת הגבינה-

750 גר’ גבינה לבנה מסוננת מנוזלים (יוצאת גבינה למאפים מסוג טוב טעם)

1 גביע שמנת חמוצה מסונן מנוזלים(200 מ”ל )

3 ביצים

1/2 כוס סוכר

שקית וניל

2 כפות גדושות אינסטנט פודינג או קורנפלור

כפית גרידה מתפוז

אופן ההכנה –

מחממים תנור 175 מעלות

תערובת העוגה –

  • מקציפים את הביצים במיקסר עם הסוכר והמלח עד לקבלת קצף תפוח
  • מורידים לבחישה הכי איטית ומשלבים את הוניל,שמן,וחלב ולבסוף את הקמח עם אבקת האפיה.
  • משטחים מחצית מהתערובת על התבנית ומכניסים לאפייה של כרבע שעה.
  • בינתיים מכינים את התערובת הגבינה.
  • כדי לקבל גבינה ללא נוזלים שתהיה מתאימה לאפייה- מניחים גבינות על נייר סופג במסננת למשך הלילה וכך גם את השמנת.
  • מערבבים את מצרכי תערובת הגבינה לתערובת אחידה .
  • מעבירים את תערובת הגבינה מעל הבצק האפוי למחצה.
  • מניחים בעזרת כף את תערובת העוגה הנותרת מעל הגבינה
  • מכניסים להמשך אפייה של עוד כשעה.

לאחר שהעוגה מתקררת מקשטים באבקת סוכר, חותכים לריבועים ומגישים

העוגה משתבחת לאחר יום או יותר,

עוגה נפלאה ונוסטלגית בקלי קלות.

 

מושלמת העוגה הזו !

אוהבים עוגות גבינה כמוני ?

מאגר ענק של עוגות הגבינה שלי 

הכנתם את המתכון?

לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם!

מתייגים אותי באינסטגרם

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דורית
1 year ago
  1. עצה לשים את הגבינה במסננת אך לא בנייר סופג אלא בתיטול חדש ומיועד רק לסינון הגבינות.
  2. בתמונות זה לא עם אבקת סוכר האם זה ריבה? אם כן הכנסת את העוגה עם הריבה לעוד כ 10 דקות לתנור? תודה