עוגת גבינה עם שטרוייזל תפוזים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת גבינה קלה להכנה עם ריבת תפוזים ושטרויזל .

עוגה לכל אוהבי התפוזים !

ומי שכמוני אוהב עוגות גבינה , השילוב הוא מנצח!

העוגה ממש פשוטה להכנה – אין צורך בהקצפות ובעבודה קשה.

על שלב הכנת המרמלדה אפשר לותר ולהשתמש בריבת תפוזים

מה מכינים ?

  • בצק פריך עשיר באגוזי לוז, הבצק משמש גם לתחתית העוגה וגם לשטרוייזל.
  • מרמלדת תפוזים או (ריבה מתפוזים קנוייה )
  • תערובת גבינות משובחת

מה צריך ? תבנית עגולה קוטר 22-24- מרופדת בנייר אפייה

בצק פריך-

100 גר’ חמאה

ביצה

50 גר’ אגוזי לוז

160 גר’ קמח (כוס +2 כפות)

גרד מחצי תפוז

4 כפות סוכר

כפית אבקת אפייה

סוכר וניל

2-3 כפות שמנת מתוקה או חלב

תערובת הגבינה-

500 גר’ גבינה לבנה (מסוננת מנוזלים)

1/4 כוס שמנת מתוקה

1/3 כוס סוכר

גרידה מתפוז

וניל

2 ביצים

2 כפות קורנפלור

תוספת לשטרוייזל-

חופן שקדים מולבנים או אגוזי לוז טחונים

אם יש לכם ריבה – אפשר לוותר על הכנת המרמלדה

מתכון לריבת תפוזים כאן 

מרמלדה של התפוזים –

2 תפוזים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות ללא חרצנים

1/4 כוס סוכר

2 כפות  מים

כפית קורנפלור

אופן הכנת העוגה –

מכינים את המרמלדה –

מבשלים את התפוזים עם הסוכר כ- 20 דקות.

מערבבים את הקורנפלור עם המים ומשלבים תוך כדי בחישה.

ממשיכים בבישול עוד כ 10 דקות עד שהתערובת מסמיכה למירקם של ריבה .

מניחים בצד ומקררים היטב.

מחממים תנור 175 מעלות

הכנת הבצק –

במעבד מזון או ידנית – מניחים את המצרכים ומעבדים לתערובת פירורית .

3/4 מהבצק מהדקים לקרקעית התבנית על נייר האפייה.

מכניסים לאפייה של כרבע שעה.

לרבע הבצק שנותר משלבים אגוזי מלך או שקדים ומפוררים מעט.

הכנת תערובת הגבינה-

טורפים את כל מצרכים הגבינה לתערובת חלקה ואחידה.

הרכבת העוגה –

מעבירים את תערובת הגבינה מעל הבצק שבתבנית

מניחים כפות מהמרמלדה של התפוזים מעל הגבינה .

מפוררים את השטרוייזל מעל ומכניסים לאפייה כשעה .

עוגה מושלמת !

מרשימה וגם קלה להכנה !

 

כאן מתכונים נוספים לעוגות גבינה 

 

כל מתכוני שבועות שלי 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments