עוגת גבינה קלה להכנה עם ריבת תפוזים ושטרויזל .
עוגה לכל אוהבי התפוזים !
ומי שכמוני אוהב עוגות גבינה , השילוב הוא מנצח!
העוגה ממש פשוטה להכנה – אין צורך בהקצפות ובעבודה קשה.
על שלב הכנת המרמלדה אפשר לותר ולהשתמש בריבת תפוזים
מה מכינים ?
- בצק פריך עשיר באגוזי לוז, הבצק משמש גם לתחתית העוגה וגם לשטרוייזל.
- מרמלדת תפוזים או (ריבה מתפוזים קנוייה )
- תערובת גבינות משובחת
מה צריך ? תבנית עגולה קוטר 22-24- מרופדת בנייר אפייה
בצק פריך-
100 גר’ חמאה
ביצה
50 גר’ אגוזי לוז
160 גר’ קמח (כוס +2 כפות)
גרד מחצי תפוז
4 כפות סוכר
כפית אבקת אפייה
סוכר וניל
2-3 כפות שמנת מתוקה או חלב
תערובת הגבינה-
500 גר’ גבינה לבנה (מסוננת מנוזלים)
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר
גרידה מתפוז
וניל
2 ביצים
2 כפות קורנפלור
תוספת לשטרוייזל-
חופן שקדים מולבנים או אגוזי לוז טחונים
אם יש לכם ריבה – אפשר לוותר על הכנת המרמלדה
מרמלדה של התפוזים –
2 תפוזים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות ללא חרצנים
1/4 כוס סוכר
2 כפות מים
כפית קורנפלור
אופן הכנת העוגה –
מכינים את המרמלדה –
מבשלים את התפוזים עם הסוכר כ- 20 דקות.
מערבבים את הקורנפלור עם המים ומשלבים תוך כדי בחישה.
ממשיכים בבישול עוד כ 10 דקות עד שהתערובת מסמיכה למירקם של ריבה .
מניחים בצד ומקררים היטב.
מחממים תנור 175 מעלות
הכנת הבצק –
במעבד מזון או ידנית – מניחים את המצרכים ומעבדים לתערובת פירורית .
3/4 מהבצק מהדקים לקרקעית התבנית על נייר האפייה.
מכניסים לאפייה של כרבע שעה.
לרבע הבצק שנותר משלבים אגוזי מלך או שקדים ומפוררים מעט.
הכנת תערובת הגבינה-
טורפים את כל מצרכים הגבינה לתערובת חלקה ואחידה.
הרכבת העוגה –
מעבירים את תערובת הגבינה מעל הבצק שבתבנית
מניחים כפות מהמרמלדה של התפוזים מעל הגבינה .
מפוררים את השטרוייזל מעל ומכניסים לאפייה כשעה .
עוגה מושלמת !
מרשימה וגם קלה להכנה !
כאן מתכונים נוספים לעוגות גבינה
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !