עוגת גבינה משולבת בשזיפים טריים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

     

בעוגות הגבינה שלי אני אוהבת לשלב פירות עונתיים.

יש משהו מופלא בעיני בשילוב של תערובת עוגת גבינה ופירות.

זה פשוט הולך נפלא ואם יש איזה בצק דק בתחתית

אז העוגה הופכת למשודרגת ועשירה.

אז יש לי כבר עוגות גבינה בשילוב של –

לימון,  תותים , תפוז, תפוח, פירות יער, דובדבנים, משמשים ועוד.

כל פרי בתורו, לפי העונה.

עכשיו שיא עונת השזיפים – שזיפים אדומים מתוקים ומלאים בטעם.

השילוב שלהם עם תערובת הגבינה יצא ממש מושלם.

תחתית בצק פריך מועשר באגוזי לוז , ומעליו שכבת שזיפים טריים, 

גבינה וציפוי של רפרפת (ג'לי) שזיפים משגעת שמשלימה את היופי והצבעים והביס יוצא מושלם!

 

המצרכים –  לתבנית מלבנית 20/20 או עגולה 22-24

לבצק-

50 גר' חמאה

חלמון

גרד לימון

2 כפות סוכר

וניל

50 גר' אגוזי לוז קלויים גרוסים דק

50 גר' קמח

 

לתערובת הגבינה-

500 גר' גבינה לבנה 9%- 5%  אפשר לשלב במקום חצי כמות ריקוטה

גביע שמנת חמוצה

100 גר' גבינת שמנת

1/4 כוס שמנת מתוקה

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

וניל – חצי מקל או 3 שקיות סוכר וניל

4 כפות קורנפלור/ קמח

גרד מלימון 

 

לשזיפים-

5 שזיפים חתוכים ל- 8

3 כפות סוכר

כף ברנדי/רום

כף קמח

לציפוי העליון-

חצי כוס ריבת שזיפים ביתית 

1/3 כוס מים

כפית ג'לטין מעורבבת ב- 1/4 כוס מים.

 

 

ההכנה-

מכינים בצק אפשר ידני או במעבד מזון.

משטחים אותו על התבנית . מכניסים למקרר לחצי שעה.

מכינים את השזיפים.

פורסים לפרוסות מפזרים סוכר וברנדי ומשהים כרבע שעה בצד.

מכניסים למיקרו ל 2 דקות לריכוך קל. מפזרים את הקמח מעל ומערבבים היטב.

מוציאים את התבנית עם הבצק.

מניחים מעל הבצק את השזיפים ומכניסים לאפייה של כחצי שעה 180 מעלות.

הבצק צריך להיות זהוב בצדדים.

 

הכנת תערובת הגבינה –

מערבבים את הגבינות השמנת והסוכר בקערה.

משלבים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.

מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים את תערובת הגבינה מעל השזיפים.

מנמיכים טמפרטורה של התנור ל- 150 ואופים עוד כשעה ורבע.

ברבע שעה אחרונה להנמיך ל -130.

משאירים את העוגה להתקרר קצת בתנור.

מוציאים ולאחר קירור מכניסים למקרר.

 

הציפוי-

אפשר לצפות בריבת שזיפים ועדיף ביתית.

אני הכנתי ג'לי שזיפים מהריבה הביתית שהכנתי.

להכנת ריבה ביתית –

קילו שזיפים מגולענים מבשלים על אש נמוכה,

עם שתייים וחצי כוסות סוכר כ- 40 דקות .

(כמות הסוכר היא המלצה, ככל שתשימו יותר סוכר הריבה תשמר לאורך זמן)

בוחשים מידי פעם .

לאחר שהריבה מוכנה טוחנים בבלנדר למחית חלקה- כך נוח יותר לשימוש באפייה.

 

הכנת הציפוי-

מחממים חצי כוס ריבה עם 1/3 כוס מים .

מערבבים את הג'לטין עם רבע כוס מים ומניחים כמה דקות בצד.

משלבים את הג'לטין לריבה המומסת.

מערבבים היטב.

לאחר שהתערובת התקררה מעט, שופכים אותה על העוגה.

מכניסים למקרר להתייצבות.

 

 

מופלא 🙂

 

 

כנסו למתכוני כל עוגות הגבינה  שלי 

 

כל מתכוני עוגות הפרי שלי 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments