עוגת גבינה חגיגית וקלה להכנה
עם טנא של פירות העונה שמקשטים אותה כמו כתר מלמעלה .
מגישים לשולחן כקינוח מהמם לכבוד שבועות.
גם עוגת גבינה וגם פירות העונה הטריים שמרעננים כל ביס .
העוגה היא עוגת גבינה בחושה – תחתית ביסקויטים ממש קלה להכנה
תערובת של 3 סוגי גבינות שאני מאוד אוהבת לשלב.
יוצאת עוגה ממש ממש טעימה
עוגה גדולה שמספיקה לכל המשפחה !
מכינים תבנית 26 קפיצית מרופדת בתחתית בנייר אפייה
אם רוצים שוליים לבנים לעוגה עוטפים את השוליים מבחוץ עם שכבת נייר עיתון רטוב או נייר אלומיניום
המצרכים –
180 גר’ ביסקויטים טחונים
50 גר’ חמאה מומסת
500 גר’ גבינה לבנה 5-9%
200 מ”ל שמנת חמוצה (גביע)
300 גר’ גבינת ריקוטה
250 גר’ גבינת שמנת
1/4 כוס שמנת מתוקה
5 ביצים
כוס ורבע סוכר
כפית מחית וניל או 3 שקיות סוכר וניל
3 כפות סולת (כרבע כוס – במידה ולא אוהבים שימו קורנפלור או קמח )
גרידת מלימון לפי טעם
הציפוי-
השמנת המתוקה שנשארה +כף אבקת סוכר
פירות קיץ – משמשים חתוכים לפרוסות – ענבים דובדבנים.
אופן ההכנה –
- מניחים את הגבינה הלבנה ושמנת החמוצה במסננת עם נייר סופג להגרת הנוזלים (אפשר להכין כמה שעות לפני )
- מחממים תנור ל- 160 מעלות לא בטורבו.
- מערבבים ביסקויטים טחונים עם חמאה מומסת ומהדקים את התערובת לתחתית התבנית
- מכניסים למקרר
- מכינים את תערובת הגבינה הכל בקערה אחת אפשר במיקסר ואפשר לטרוף ידנית
- מערבבים את כל הגבינות, השמנות , עם הסוכר וניל,וגרידה של לימון.
- מוסיפים את הסולת ומערבבים היטב
- משלבים את הביצים ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה
- מעבירים את התערובת מעל הביסקויטים שבתבנית.
- מכניסים את העוגה לאפייה בטמפרטורה 160 מעלות חצי שעה ואחר כך מנמיכים לעוד כ- 40 דקות בטמפרטורה 150 .
- משאירים את העוגה בתנור עוד כשעה ואחר כך מוציאים להתקררות.
לאחר שהעוגה מתקררת מחלצים מהתבנית ומעבירים לכלי הגשה .
מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר
מצפים את העוגה ומקשטים בפירות הקיץ הטריים
כמה יופי וכמה כיף לקנח ארוחת שבועות עם עוגה כזו !
מתכונים לעוגות גבינה
מאגר המתכונים לשבועות
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.