עוגת גבינה חגיגית וממש קלה להכנה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת גבינה חגיגית וקלה להכנה

עם טנא של פירות העונה שמקשטים אותה כמו כתר מלמעלה .

מגישים לשולחן כקינוח מהמם לכבוד שבועות.

גם עוגת גבינה וגם פירות העונה הטריים שמרעננים כל ביס .

העוגה היא עוגת גבינה בחושה – תחתית ביסקויטים ממש קלה להכנה

תערובת של 3 סוגי גבינות שאני מאוד אוהבת לשלב.

יוצאת עוגה ממש ממש טעימה

עוגה גדולה שמספיקה לכל המשפחה !

מכינים תבנית 26 קפיצית מרופדת בתחתית בנייר אפייה

אם רוצים שוליים לבנים לעוגה עוטפים את השוליים מבחוץ עם שכבת נייר עיתון רטוב או נייר אלומיניום

המצרכים –

180 גר' ביסקויטים טחונים

50 גר' חמאה מומסת

500 גר' גבינה לבנה 5-9%

200 מ"ל שמנת חמוצה (גביע)

300 גר' גבינת ריקוטה

250 גר' גבינת שמנת

1/4 כוס שמנת מתוקה

5 ביצים

כוס ורבע סוכר

כפית מחית וניל או 3 שקיות סוכר וניל

3 כפות סולת (כרבע כוס – במידה ולא אוהבים שימו קורנפלור או קמח )

גרידת מלימון לפי טעם

הציפוי-

השמנת המתוקה שנשארה +כף אבקת סוכר

פירות קיץ – משמשים חתוכים לפרוסות – ענבים דובדבנים.

אופן ההכנה –

  • מניחים את הגבינה הלבנה ושמנת החמוצה במסננת עם נייר סופג להגרת הנוזלים (אפשר להכין כמה שעות לפני )
  • מחממים תנור ל- 160 מעלות לא בטורבו.
  • מערבבים ביסקויטים טחונים עם חמאה מומסת ומהדקים את התערובת לתחתית התבנית
  • מכניסים למקרר
  • מכינים את תערובת הגבינה הכל בקערה אחת אפשר במיקסר ואפשר לטרוף ידנית
  • מערבבים את כל הגבינות, השמנות , עם הסוכר וניל,וגרידה של לימון.
  • מוסיפים את הסולת ומערבבים היטב
  • משלבים את הביצים ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה
  • מעבירים את התערובת מעל הביסקויטים שבתבנית.
  • מכניסים את העוגה לאפייה בטמפרטורה 160 מעלות חצי שעה ואחר כך מנמיכים לעוד כ- 40 דקות בטמפרטורה 150 .
  • משאירים את העוגה בתנור עוד כשעה ואחר כך מוציאים להתקררות.

לאחר שהעוגה מתקררת מחלצים מהתבנית ומעבירים לכלי הגשה .

מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר

מצפים את העוגה ומקשטים בפירות הקיץ הטריים

כמה יופי וכמה כיף לקנח ארוחת שבועות עם עוגה כזו !

מתכונים לעוגות גבינה

מאגר המתכונים לשבועות 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של "מתנות קטנות" בלוג אוכל.

מוגנות ע"י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

 

תגובות

תגובות