עוגת גבינה בשילוב ג’לי מנגו טרי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

עוגת גבינה בשילוב ג’לי מנגו טרי

סוף עונת הקיץ והמנגו עכשיו בשיא העונה.

אני מאוד אוהבת לשלב בעוגות הגבינה שלי פירות עונתיים והגיע תורו של המנגו.

הכנתי עוגת גבינה מעודנת וטעימה תחתית עוגיות אוראו (זה מה שהיה במזווה),

שהשתלבו נפלא עם טעם הגבינה הקרמי והציפוי של הג’לי מנגו.

בואו להכין – מאוד קלה להכנה –

את העוגה אפשר להכין כעוגה בחושה – ללא הקצפת הביצים .

אם רוצים עוגה יותר אוורירית מקציפים את הביצים או החלבונים

עוגת גבינה בשילוב ג’לי מנגו טרי

תבנית 22 – אני מכינה בסיר ג’חנון הכי קל ויוצא מעולה – לרפד תחתית התבנית בנייר אפייה.

המצרכים –

175 גר’ עוגיות אוראו (אריזה קטנה)

30 גר’ חמאה מומסת

תערובת הגבינה-

750 גר’ גבינה לבנה 5%

גביע וחצי שמנת חמוצה (300 מ”ל)

כוס סוכר

5 ביצים

2 שקיות סוכר וניל

100 גר’ שוקולד לבן

1/3 כוס שמנת מתוקה

3 כפות קורנפלור

2 כפות קמח

לציפוי- ג’לי מנגו

מנגו אחד גדול

אריזת ג’לי בטעם משמש

 

אופן ההכנה –

הכנת התחתית-

במעבד מזון מרסקים את העוגיות ומוסיפים חמאה מומסת.

מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית.

מכניסים למקרר.

הכנת תערובת הגבינה-

מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה.

מכניסים את השוקולד הלבן, לאחר שנמס מערבבים היטב .

את הגבינה והשמנת החמוצה מניחים במסננת על נייר סופג לפחות שעה, להגרת הנוזלים.

בקערת מניחים את הגבינות,והשוקולד המומס, מערבלים עד לאחידות.

מוסיפים את הוניל, קורנפלור וקמח. טורפים היטב.

מקציפים את הביצים בקערת המיקסר עם הסוכר , משלבים את הקצף  לתערובת הגבינות.

מעבירים את התערובת לתבנית על התחתית .

מכניסים לתנור שחומם מראש 150 מעלות.

אופים כשעה על 150 ומנמיכים ל  140 לעוד כ20 דקות או עד שהעוגה יציבה במרכזה.

מכבים תנור ומשאירים לקירור עוד כחצי שעה בתנור.

מעבירים את העוגה למקרר.

מכנים את הג’לי מנגו –

טוחנים את המנגו הטרי למחית חלקה.

מכינים את הג’לי לפי ההוראות שעל גבי הקית.

משלבים מיד למחית המנגו.

מצפים  את העוגה ומכניסים להתייצבות במקרר.

במידה ולא מצאתם ג’לי מוכן – מכינים לבד בבית

ממיסים כפית אבקת ג’לטין ברבע כוס מים.

מרתיחים 3/4 כוס מים עם 1/4 כוס סוכר. משלבים את הג’לטין המומס לתערובת המים והסוכר ומערבבים היטב. משלבים את מחית המנגו ומצפים את העוגה.

והטעם נפלא

לכל אוהבי המנגו – רוצו להכין – שילוב שווה שכדאי להכין

עוגת גבינה בשילוב ג’לי מנגו טרי

עוגה לשבת !

מבחר מתכונים לעוגות גבינה 

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments