עוגת גבינה איטלקית – ריקוטה ריבה ושטרוייזל

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת גבינה איטלקית – ריקוטה ריבה ושטרוייזל

הבן שלי חזר מטיול באיטליה והוא יודע שהמתנה הכי שווה לאמא,

זו ציידנית מלאה בגבינות שוות תוצרת איטליה.

אז כל האוצרות של איטליה הגיעו אלי בציידנית –

ריקוטה טרייה, מסקרפונה מעלפת , פרמזן ,מוצרלה ועוד שלל גבינות שוות.

 

מה עושים עם הריקוטה ? כנסו למתכונים עם ריקוטה 

חיפשתי מתכון לעוגת גבינה איטלקית,

כי עם גבינה שמגיעה מאיטלייה שווה להכין מתכון מקורי איטלקי.

את העוגה הזו, עוגת ריקוטה פירורים איטלקית , ראיתי לא מזמן, באתר מתכונים איטלקי.

כשראיתי את הריקוטה (שחיי המדף שלה ממש קצרים) החלטתי להכין את העוגה .

העוגה שהכנתי דומה למקור עם שינויים ותוספות שלי.

שילוב של ריקוטה עם בצק פריך מועשר בשקדים ותוספת של ריבת אפרסקים/משמש משולבת עם הפירורים והגבינה.

מעדן אמיתי וממש ממש קל להכנה.

המצרכים לבצק-

250 גר' קמח

50 גר' קמח שקדים

כפית אבקת אפייה

100 גר' חמאה

100 גר' סוכר

ביצה

סוכר וניל

גרידה מלימון

המלית –

450 גר' ריקוטה

50 גר' אבקת סוכר (כ- 3 כפות מלאות )

גרידה מלימון

וניל

ביצה

4-5 כפות ריבת אפרסק ,משמש או אחרת

תוספת לשטרוייזל-

חופן שקדים מולבנים

מעט קינמון

אופן ההכנה-

אפשר ידנית או במעבד מזון

מניחים קמחים , סוכר וחמאה ומערבבים לתערובת פירורית

מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים לבצק פירורי.

מכניסים למקרר לחצי שעה.

טורפים את הריקוטה עם הוניל.גרידת לימון,הסוכר והביצה.

הרכבת העוגה.

מחממים תנור 175 מעלות

בתבנית (קוטר 22)

מניחים נייר אפייה.

מרפדים את התחתית עם פירורי הבצק קצת יותר ממחצית.

מהדקים היטב לתחתית.

מוזגים את תערובת הגבינה מעל התחתית.

מניחים בעדינות כפיות מהריבה מעל הגבינה.

מוסיפים את חופן השקדים ומעט קינמון לתערובת הפירורים הנותרת.

מפזרים מעל הריבה .

מכניסים לאפייה של כשעה ורבע .

 

לאחר שהעוגה התקררה לאחסן במקרר.

העוגה משתבחת לאחר יום או יומיים.

נפלאה – פנקו את עצמכם ותכינו אותה !

עוגת גבינה איטלקית – ריקוטה ריבה ושטרוייזל שקדים וקינמון

מאגר מתכונים בניחוח איטלקי 

עוגות עם פרי – מבחר מתכונים 

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מאגר המתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

תגובות

תגובות