תחתית שוקולדית בשילוב מלית דובדבנים טריים,
ושטרויזל למעלה שמשלים את הביס.
קל ופשוט להכנה .
עוגת רושם לאורחים או ככה לפנק את המשפחה בשבת.
בתערובת הבסיס של השוקולד שילבתי גם שקדים גרוסים – אקסטרא טעם ומירקם.
את הדובדבנים הטריים אפשר להחליף בקפואים- פירות יער או שזיפים
המצרכים-
לתערובת שוקולד-
2 ביצים
120 גר’ שוקולד מריר
1/3 כוס סוכר
100 גר’ חמאה
קורט מלח
כף ברנדי/רום
3 כפות שמנת מתוקה
3/4 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס שקדים גרוסים
למלית דובדבנים-
כוס דובדבנים מגולענים
1/3 כוס סוכר
כף קורנפלור
3 כפות מיץ לימון
גרד מלימון טרי
וניל
לשטרויזל-
50 גר’ חמאה
1/2 כוס קמח
1/4 כוס שקדים טחוניןם
שקית סוכר וניל
כף סוכר
השטרויזל-
מערבבים את כל המצרכים לתערובת פירורית.
מכינים את מלית הדובדבנים-
בסיר כבד לחמם דובדבנים וסוכר.
לאחר שהסוכר נמס מערבבים את הלימון עם הקורנפלור ומשלבים לתערובת.
ממשיכים לבשל מספר דקות עד שהתערובת מסמיכה.
מורידים מהאש ומשלבים וניל וגרד לימון. מניחים בצד לקירור.
מחממים תנור ל- 175
מכניסים את השוקולד והחמאה להמסה במיקרו בפולסים ( או בבן מרי)
מערבבים לתערובת אחידה.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם הסוכר, שמנת והברנדי.
משלבים לתערובת השוקולד.
מוסיפים את היבשים ומערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית מלבנית בינונית.
משטחים מעל התערובת את מלית הדובדבנים.
מכניסים לאפייה.
לאחר 10 דקות אפייה, מפזרים את השטרויזל מעל הדובדבנים
וממשיכים באפייה עוד כחצי שעה.
תענוג 🙂
כנסו לכל מתכוני עוגות הפרי שלי
מניחה שכבר נאמר לך קודם אבל מאתר נפלא ושימושי, כרגע לאור ריבוי הפרסומות פשוט לא קריא. אין שום סיכוי להשתמש במתכונים. נראה כמו באג רציני.