
הכנתי השבוע עוגת בקלאווה וכנאפה יחד במאפה אחד
יצא מאפה מהסרטים טעים וכייפי .
קינוח מיוחד שידהים את האורחים והוא ממש לא קשה להכנה
מכינים תחתית בצק פילו כשבין השכבות פיזרתי מעט פיסטוקים גרוסים.
אופים קצת העלים ואז מוזגים תערובת גבינה כמו לכנאפה מעל העלים
מסדרים למעלה שערות קדאיף ואופים
בהגשה מזלפים סירופ ופיסטוקים ומגישים.
איזה קינוח משגע ומדליק
הכנתי מאפה בתבנית קוטר 22 – קינוח אחד
אפשר להכפיל ולהכין 2 קינוחים כאלה תלוי באורחים שלהם
המצרכים-
עלי פילו של שמרית
70 גרם שערות קדאיף (השתמשתי בשמרית)
כ- 50 גרם חמאה מומסת
תערובת גבינה –
250 גרם ריקוטה
50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת או טרייה
50 גר’ גבינה צפתית מפוררת
100 גרם גבינה לבנה רגילה
כף סולת
ביצה
3 כפות סוכר
כפית מחית וניל /שקית סוכר וניל
אופן ההכנה –
משמנים תבנית בחמאה
לוקחים דף פילו ומורחים חמאה
מניחים על הקרקעית של התבנית.
מורחים עוד דף ומסדרים מעליו .
מפזרים מעט פיסטוק גרוס.
וכך הלאה עוד שכבה עלה מרוחה בחמאה ועוד פיסטוקים.
5 שכבות.
מעבירים את התבנית לאפייה 170 מעלות בערך 20 דקות עד שרואים שהעלים הזהיבו מעט.
מוציאים.
בינתיים מכינים מלית גבינה –
מערבבים את הגבינות היטב עם הסולת,וניל וסוכר .
את שערות הקדאיף חותכים בעזרת מספריים לחתיכות קטנות ומטגנים במחבת עם 30 גר’ חמאה מומסת עד שהם מזהיבים.
מעבירים את תערובת הגבינה מעל הדפים האפויים. מסדרים מעל את שערות הקדאיף ומכניסים לאפייה של כחצי שעה. 170 מעלות
לאחר שהעוגה מתקרת אפשר לחתוך ולהגיש
עם סירופ סוכר-
חצי כוס סוכר
1/3 כוס מים
קליפת לימון או תפוז
לבשל עד שהופך להיות סירופ סמיך
להוסיף כפית מי ורדים לסירופ.
לזלף מעל המנה ולפזר פיסטוק גרוס.
תוכלו לראות איך הכנתי כאן בסרטון:
View this post on Instagram
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר